torsdag den 25. marts 2010

Drømmekage

20 cm springform
4 æg
300 g sukker
2 tsk. vanillesukker
2 del kogende mælk
80 g smeltet smør
250 g mel
2 tsk. bagepulver

26 cm springform

6 æg
450 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
3 dl. kogende mælk
120 g smeltet smør
375 g mel
3 tsk. bagepulver

Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og hvidt. Smør og mælk varmes og vendes i dejen skiftevis med mel og bagepulver.
Bages i 45-60 min. ved 185 grader, hvis de bages som hele kager og deles efterfølgende. Ellers bages bundene hver for sig ca. 10-12 min.

Hvis kagen skal deles til lagkagebunde, skal kagen være helt kold inden den skæres.

Mælken kan evt. erstattes af appelsinsaft/juice samt lidt revet appelsinskal.
Dejen kan også tilsættes lidt revet marcipan og evt. groft hakket chokolade.

Opskriften er fundet hos Kagekonen.com

2 kommentarer:

  1. Hej
    laver du 2 eller 3 bunde af drømmekageopskriften?
    Med venlig hilsen
    Linda Sønderby

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg laver bunde, så de ca. er 1½-2 cm tykke. Det er nemmest at skære i bunde, når kagen er helt kold, f.eks. efter 1 døgn i køleskab pakket godt ind.
      Nanna :)

      Slet