4 æg
300 g sukker
2 tsk. vanillesukker
2 del kogende mælk
80 g smeltet smør
250 g mel
2 tsk. bagepulver
26 cm springform
6 æg
450 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
3 dl. kogende mælk
120 g smeltet smør
375 g mel
3 tsk. bagepulver
Tænd ovnen på 185C.
Æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og hvidt. Smør og mælk varmes og vendes i dejen skiftevis med mel og bagepulver. Det er vigtigt, at mælken er meget varm når den tilsættes.
Sæt kagen i ovnen og sæt en træske i klemme i ovnlågen de første 10 minutter. Det gør, at kagen hæver mere jævnt.
Sæt kagen i ovnen og sæt en træske i klemme i ovnlågen de første 10 minutter. Det gør, at kagen hæver mere jævnt.
Luk så lågen helt. Bages videre i 25-40 min.
Hvis kagen skal deles til lagkagebunde, skal kagen være helt afkølet, inden den skæres.
Mælken kan evt. erstattes af appelsinsaft/juice samt lidt revet appelsinskal.
Dejen kan også tilsættes lidt revet marcipan og evt. groft hakket chokolade.
Hvis kagen skal deles til lagkagebunde, skal kagen være helt afkølet, inden den skæres.
Mælken kan evt. erstattes af appelsinsaft/juice samt lidt revet appelsinskal.
Dejen kan også tilsættes lidt revet marcipan og evt. groft hakket chokolade.