torsdag den 25. marts 2010

Vaniljekage (drømmekage)

20 cm springform
4 æg
300 g sukker
2 tsk. vanillesukker
2 del kogende mælk
80 g smeltet smør
250 g mel
2 tsk. bagepulver

26 cm springform

6 æg
450 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
3 dl. kogende mælk
120 g smeltet smør
375 g mel
3 tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 185C. 
Æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og hvidt. Smør og mælk varmes og vendes i dejen skiftevis med mel og bagepulver. Det er vigtigt, at mælken er meget varm når den tilsættes.
Sæt kagen i ovnen og sæt en træske i klemme i ovnlågen de første 10 minutter. Det gør, at kagen hæver mere jævnt.
Luk så lågen helt. Bages videre i 25-40 min.

Hvis kagen skal deles til lagkagebunde, skal kagen være helt afkølet, inden den skæres.

Mælken kan evt. erstattes af appelsinsaft/juice samt lidt revet appelsinskal.
Dejen kan også tilsættes lidt revet marcipan og evt. groft hakket chokolade.