søndag den 31. juli 2011

Den gode chokoladekage

Meget lækker chokoladekage, med dejlig smag og en god konsistens til at dele til kagebunde.
Opskriften passer til en rund form på 30 cm. og 7½ cm. i dybde eller 2 x 20 cm. rund bageform og 7½ cm. dybe.
Bages ved 180° i ca. 1 time og 20 min. i alm. ovn (ikke varmluft) hvis 20 cm.
Bages ved 180° i ca. 1 time og 40 min. i alm. ovn (ikke varmluft) hvis 30 cm.

Ingredienser
465 g. blødt smør
660 g. sukker
2-4 spsk. vaniljeekstrakt (alt efter kvalitet)
6 æg fra stuetemperatur
400 g. hvedemel
320 g. god kakao
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
evt. 100 g. god chokolade i stykker
evt. 50 g. hakket pecan nødder
6 dl. kærnemælk

Tænd ovnen på 180 grader.
Blødt smør, sukker og vanilje ekstrakt piskes sammen i røreskål med håndmixer til, det er rørt sammen. Æg tilsættes og piskes sammen.

Hvedemel, kakao, natron og bagepulver blandes i skål for sig.
Herefter vendes de to blandinger sammen med en ske i hånden skiftevis lidt kærnemælk og de tørre ting i grundmassen. Kom kun lidt i ad gangen i starten.
Når det sidste af den tørre blanding kommes i dejen, så blandes chokoladen med og evt. pecan nødder.
Herefter fyldes dejen i smurt bageform, bank formen et par gange i bordet, så dejen kommer helt ud i bunden og sørg for at dejen er jævnt fyldt i formen.
Kagen hæver ca. 1-2 cm.

Når kagen tages ud af ovnen, skal den stå ca. 10-15 min, inden den vendes ud på afkølningsrist.

2 kommentarer:

  1. Tror du denne her vil være god til en lagkage med blåbærmousse i det ene lag, og hvid chokolade mousse i det andet lag?? Og hvor stor tror du portionen vil være til hvis det er en firkantet form?? Min skal nemlig være firkantet.

    SvarSlet
  2. Ja, det kan du sagtens bruge denne kage til. Ellers er den også skøn bare som kage :D
    Det er en meget kraftig chokoladekage, så gerne friskt indhold.
    Denne portion ville jeg halvere til en firkantet form på f.eks. 20 cm - måske endda mere end halvere!

    SvarSlet