lørdag den 2. juli 2011

RKT (Rice Krispies Treat)

RKT er meget populært i f.eks. USA som en slags slik/kage, men det kan også bruges til at lave forskellige figurer af.
Start med at smøre et ark bagepapir ind i noget fedtstof (smør, palmin e.l.) eller smør den form du har valgt.

Jeg har lavet 2 små halve kugler og 1 figur, der gerne skal blive til et joystic af denne portion:

50 g smør
300 g skumfiduser (f.eks. Marshmallows til grill)
1 liter Rice Krispies

200 g smeltet chokolade til at smøre op med eller du kan først smøre figuren op med Royal Icing, herefter smeltet chokolade.

Smelt smøret i en stor gryde. Hæld skumfiduserne i og rør til de er helt smeltet. Det kan godt se lidt underligt grynet ud, men det skal nok samle sig igen.
Når alle skumfiduserne er smeltet, hældes Rice Krispies i og blandes godt ind i skumfiduserne.
Det kan drille med de lange "tråde" fra skumfiduserne, men smør evt. også din dejskraber eller ske ind i fedstof, så er det nemmere at få af.
Fyld den form du har valgt eller hæld massen ned på bagepapiret og form figuren gennem bagepapiret. Jeg smurte også hænderne lidt ind, da jeg skulle forme joystic'et videre med hænderne, så var det nemt at have med at gøre.

Sæt din figur på køl i ca. 15-20 min, så kan du forme videre, hvis det er nødvendigt. Det holder nu formen bedre end ved først formning.

Lad figuren køle helt, evt til næste dag.

Smelt chokolade og jævn figuren ud med dette. Den lille runde er smurt ind i hvid chokolade 1 gang, den anden figur er smurt ind 2 gange. Man kan blive ved til man synes alle huller er dækket godt nok og figuren føles glat.

Herefter kan du overtrække med fondant eller smørcreme ... eller bare spise det som det er :-)


4 kommentarer:

  1. Ser lækkert ud... spændende variation istedet for det sædvanlige :-) Det må prøves..

    SvarSlet
  2. Nemt og smart ser det ud, det skal vist prøves en dag :-)

    SvarSlet
  3. Hejsa, tak for en fin forklaring. Jeg skal lave et låg til en gave, hvor jeg tænkte det ville være fint at lave låget af RKT. Det vejer meget lidt når det er lavet, er det rigtig forstået?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det vil være helt fint med et låg af RKT. Større pynteting i fondant kan være for tungt for kagen, så gerne RKT :)

      Slet