søndag den 14. august 2011

Banan/valnød/chokolade småkager



ca. 20 stk.

50 g groft hakket valnødder, ristet (jeg brugt pecannødder)
100 g hvedemel
½ tsk fint salt
½ tsk bagepulver
80 g usaltet smør, blødt
50 g sukker
50 g lys farin
1 stort æg
1½ tsk ren vanilje ekstrakt
50 g bananmos
100 g havregryn
200 g groft hakket mørk chokolade

Tænd for ovnen på 190 g. Når ovnen er varm, ristes nødderne på et stykke bagepapir til de får farve. Lad dem køle af.
Bland mel, salt og bagepulver. Sæt til side.
Pisk smør og sukker på medium hastighed indtil det er let og luftigt. Pisk på lav hastighed, mens du tilsætter æg og vaniljeekstrakt. Tilsæt bananmos. http://www.blogger.com/img/blank.gifVend med en ske melblandingen i, rør mindst muligt. Tilsæt til slut havregryn, chokolade og nødder. Bland det hele sammen med let hånd.

Sæt dejen på pladen med god plads imellem - jeg satte 9-10 småkager på hver bageplade. De flyder ud under bagningen.
Bag i 12-15 min, til de er gyldne i kanten. Lad først småkagerne afkøle 5 min på pladen, herefter på en bagerist.
Kagerne kan opbevares i en lufttæt beholder i 2 dage.

Dette er en opskrift af Martha Stewart.