søndag den 23. oktober 2011

Den dragende citronmåne"Den Dragende Citronmåne" bliver den kaldt og det er den. Den er frisk og saftig og man kan let blive afhængig. Jeg har bagt masser af gange og til alle mulige lejligheder. Prøv den siger jeg bare. Her får du opskriften, som jeg fandt i et ugeblad, men som er fra bogen "Greven, Kammerjunken og den dragende citronmåne" af Sif Orellana.

20-22 cm bageform, ca. 10 stykker

250 g blødt smør
350 g sukker
4 æg
Fintrevet skal af 2 citroner
Ca. 325 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1,1 dl mælk
Brug gerne bake-strips (Bake Even Strips) rundt om kageformen formen, for en højere og mere jævn bagning (læs om alternativ her)

Glasur
Saften af 1 hel citron
Ca. 115 g flormelis

Tænd ovnen på 180 C. Smør formen og læg et stykke bagepapir i bunden. Pisk smør og sukker godt sammen med elpisker. Pisk æggene i og tilsæt den revne citronskal. Sigt mel og bagepulver i og vend det rundt i dejen. Tilsæt til sidst mælken og hæld dejen i den smurte form.

Bages til den er gylden og gennembagt, ca. 40-55 min. Prøv med en tandstik om der hænger dej fast. Kommer den ren ud af kagen, er kagen færdig. Hvis du bruger strips rundt om formen, skal den bage lidt længere tid.

Rør citronsaft med flormelis og si det eventuelt (så der ikke er klumper af flormelis), så den er klar når kagen kommer ud af ovnen. Stik DYBE huller i kagen med en kødnål/tandstik og fordel glasuren på den varme kage. Lad den køle helt af. Glasuren trænger ned i kagen og størkner ovenpå, så den bliver helt porøs og crunchy.
Opbevar kagen i køleskabet, men server ved stuetemperatur.


2 kommentarer:

  1. Dine anbefalinger lyder varme, så jeg får lyst til at prøve denne opskrift:-) Har selv bagt en lign for noget tid siden, som var en opskrift af Markus Grinko, som også var virkelig god..... jeg skriver denne på listen!

    SvarSlet
  2. Orv, den har jeg lyst til!!
    Tror, jeg vil bage den snart - den er jo også super nem :-)

    SvarSlet