fredag den 21. oktober 2011
Super lagkagebunde
Dette er opskriften på de lagkagebunde jeg altid bruger. Opskriften slår aldrig fejl og smager fantastisk. Bag gerne et par dage før brug og pak ind i husholdningsfilm. Opbevares på køl indtil den hele kage deles til bunde.
3 bunde str. 20 cm
4 æg
160 g sukker
1 spk. vand
1 tsk. vaniljesukker med top
1 knsp. fint salt
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Evt. 3 spk. kakao, hvis chokoladebunde
Tænd ovnen på 200 grader. Smør en form, men kun i bunden. Læg et stykke bagepapir, også kun i bunden.
Pisk æg med sukker, vanilje, vand og salt. Pisk længe og grundigt – gerne 5 min på høj effekt. Det skal blive en fin mousse.
Sigt mel og bagepulver i. Vend det i med let hånd til melet kun lige er opslugt.
Bages med ovnlågen lidt på klem de første 10 min, herefter med helt lukket låge. Bages i alt ca. 20 min.
Lad kagen stå i formen til den er kold.
Pakkes i husholdningsfilm og opbevares i køleskab inden den deles i bunde.