onsdag den 2. november 2011

Kokos mousse


Opskrift på 2 varianter

Kokosmousse
2 blade husblas
3 æggehvider
85 g sukker/flormelis
½ tsk vaniljesukker
1 dl piskefløde
60 g kokosmel

Husblas lægges i blød. Æggehviderne piskes helt stive. Pisk så sukker i lidt af gangen. Stil til side.
Pisk fløden til flødeskum. Rør æggehvideskum, vaniljesukker og kokosmel i flødeskummet.
Smelt husblas over vandbad og rør det i moussen.
Lad det stivne på køl et par timer.

/fra Kageportalen


Kokos/limemousse
2 dl. creme fraiche
1 dl. sukker
2 dl. kokosmel
Revet skal af en limefrugt
2 dl. piskefløde

Bland creme fraiche, sukker, kokos og limeskal. Stil det på køl. Bland herefter hårdt pisket flødeskum i. Pisk evt. igen for at gøre moussen mindre flydende.

/fra en svensk side (husker ikke hvilken)

4 kommentarer:

  1. God ide! Jeg tænker hmm gad vist om man måske kan lave det med kokoscreme i stedet for kokosmel??

    SvarSlet
  2. Det kan den sikkert, men så mister jo nok lidt af "bounty"-fornemmelsen. Men hører gerne om resultatet :-)

    SvarSlet
  3. Kunne man ikke tilsætte lidt små chokoladestykker lige inden det sættes på køl, for at give den et ekstra skub mod en "bounty" fornemmelse?? :)

    SvarSlet