søndag den 25. december 2011
Friskbagt brød
... fra egen ovn.
Ja, lidt overskudsagtig er man vel. Frisk brød til morgenkaffen 1. juledag.
Dette superlækre brød er så nemt at bage. Det tager ca. 10 min at blande ingredienserne og så lige 30-35 min i ovnen. Vupti - lækkert friskbagt brød.
Se lige de skønne kerner og denne gang har jeg også puttet nogle tranebær i.
Og det serveres naturligvis på mit skønne skærebræt fra Andrea Brugi. Jeg har været så priviligeret at besøge hans skønne værksted, hvor der bare dufter af træ.
Han kan bare sit kram. Drømmer du om lidt Italiensk stemning, så kig her - mere Italiensk og skønt bliver det bare ikke :-)
Jeg er vild med både mit skærebræt og mit søde lille saltkar (som jo er lidt hjerteformet).
Lynhurtigt brød
En mindre bageform
50 gram gær
3,5 dl vand, lunkent
1 tsk. salt
1 spk. honning
1 æg
6 dl hvedemel
1 1/2 dl grahamsmel
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl græsker- eller solsikkekerner
1/2 dl hørfrø
(frø og kerner kan byttes ud med lige hvad man har lyst til eller har i skabet)
Gær opløses i det lunkne vand og salt, honning og æg tilsættes. Resten af ingredienserne piskes i med en elpisker eller lignende. Dejen hældes herefter i en smurt rugbrødsform og sættes i en kold ovn hvor den bages i ca 30 – 35 minutter ved 225 grader.