lørdag den 17. december 2011
Nøddesmåkager
(Af Mette Blomsterberg - med lidt ekstra)
ca. 35 stk.
250 g mel
200 g smør (stuetempereret/ blødt)
100 g sukker
1 hel vaniljestang
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. kardemomme
Alle ingredienserne røres godt sammen med en spartel på røremaskine. Alternativt håndmikser med piskeris. jeg røte dejen meget længe, så den blev blød og medgørlig og kom den så op i en sprøjtepose med stjerne tyl. Sprøjt ud på bagepapir i små runde kager med en diameter ca. som en 2-krone. Husk at lave lidt afstand mellem kagerne.
Blanke nødder:
ca. 40 hele hasselnøddekerner
1 spsk. honning
1 spsk. vand
Honning, vand og nødder varmes i en lille kasserolle ganske få minutter til honningen er smeltet. Placér en blank nød på hver af kagerne.
Kagerne bages ved 185 grader til de er gyldne, ca. 15 – 18 minutter.
Nøddesmåkagerne opbevares i en tætsluttende dåse.