lørdag den 17. december 2011

Nøddesmåkager


(Af Mette Blomsterberg - med lidt ekstra)

ca. 35 stk.

250 g mel
200 g smør (stuetempereret/ blødt)
100 g sukker
1 hel vaniljestang
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. kardemomme

Alle ingredienserne røres godt sammen med en spartel på røremaskine. Alternativt håndmikser med piskeris. jeg røte dejen meget længe, så den blev blød og medgørlig og kom den så op i en sprøjtepose med stjerne tyl. Sprøjt ud på bagepapir i små runde kager med en diameter ca. som en 2-krone. Husk at lave lidt afstand mellem kagerne.

Blanke nødder:

ca. 40 hele hasselnøddekerner
1 spsk. honning
1 spsk. vand

Honning, vand og nødder varmes i en lille kasserolle ganske få minutter til honningen er smeltet. Placér en blank nød på hver af kagerne.

Kagerne bages ved 185 grader til de er gyldne, ca. 15 – 18 minutter.

Nøddesmåkagerne opbevares i en tætsluttende dåse.

2 kommentarer:

  1. Hej Mette
    Tak for dine altid gode opskrifter. :)
    Kan det godt passe, at der ikke skal hasselnøddekerner (hakkede) i selve dejen??
    Med venlig hilsen
    Nina

    SvarSlet
  2. Mette - velbekommen. Ja, der er ingen nødder i selve dejen. Kun den fine og skinnede nød ovenpå. Jeg brugte både hasselnødder og mandler:-)
    Her er den originale opskrift:
    http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2010/Jul/uds_4/20101213102608.htm

    SvarSlet