lørdag den 31. december 2011

Svejtsisk marengssmørcreme
Brug den som frosting på cupcakes eller smør din kage op med den. Du kan ændre den med alverdens forskellige smagsvarianter, f.eks. smeltet chokolade, appelsinpaste, citronskal, pebermynte essens mv.
Denne opskrift giver nok til 12 alm. størrelse cupcakes, 24 små cupcakes eller 2 kager str. 26 cm.

4 middelstore æggehvider
250 gram melis
Et nip salt
250 gram blødgjort usaltet smør
Et par dråber vaniljeekstrakt eller friske vaniljekorn

Det kan til slut tilføjes 150-200 g smeltet og afkølet chokolade. Brug enten mørk, lys eller hvid.

Ønskes f.eks. hindbærcreme, man der gives 250 g frosne hindbær et opkog. Pres derefter bærrene gennem en sigte. Smid kornene fra bærrene væk. Lad pureen fra bærrene køle af. Tilsættes efter chokoladen er blandet i cremen.

Æggehvider, sukker og salt piskes godt sammen i en skål, der står i en gryde med simrende vand. Pisk/rør hele tiden under opvarmningen, så æggehviderne ikke koger.

Efter ca. 5-10 min, når blandingen er varm og sukker er opløst (mål evt med et sukkertermometer 60-70 grader), tages skålen af varmen. Pisk marengsen op til fuld volumen, og bliv ved til blandingen er kold.

Skift piskeris ud med padlen (hvis du bruger KitchenAid). Tilsæt smør i små tern og vaniljen, mens der røres ved middel hastighed. Blandingen vil falde sammen og se ud, som om den er skilt. Bliv ved med at piske, til smørret er helt indarbejdet i marengsen og har givet en jævn, let og blød struktur.

Tilsæt den afkølede og smeltede chokolade og hæld forsigtigt i smørcremen mens der piskes. Hvis chokoladen er for varm, smelter smørret og så vil smørcremen falde helt sammen. Skulle det ske, sæt da cremen i fryseren i ca. 20 min og pisk derefter videre.

Denne smørcreme er stabil i 1-2 dage ved stuetemperatur (ikke mere end 15 grader). Ellers kan den fryses i op til to uger.

4 kommentarer:

 1. Hej Nanna,
  Når man nu ikke er så heldig at have en køkkenmaskine, kan man så bruge en almindelig hjulpisker?

  SvarSlet
 2. Hej Blanken. Ja, det kan du sagtens. Bare husk noget at læse i, mens du pisker... det tager lidt tid :D

  SvarSlet
 3. Hej Nanna..
  Jeg har Kenwood maskinen så skal jeg bare bruge K spaden til at rør smør i eller fortsætte med piskeren??

  SvarSlet