onsdag den 25. april 2012

Red Velvet


Rød fløjlskage... En klassiker i både kage og cupcake-form.
Serveres med frosting af Flødeostglasur (se nederst).

Opskriften her er fra "The Hummingbird Cakery Kagebog".
Billedet er lånt herfra.

12 stk. cupcakes eller
dobbelt portion til en kage i str. 20 cm

60 g usaltet smør, stuetemp.
150 g sukker
1 æg
10 g kakaopulver
20 ml rød frugtfarve (Dr. Oetkers)
½ tsk. vaniljeekstrakt
1 1/4 dl. kærnemælk
150 g mel
½ tsk natron
½ tsk. salt (kun hvis du har brugt usaltet smør, ellers undlades det)
1½ tsk hvidvinseddike

Ovnen forvarmes til 170 C.
Smør og sukker piskes sammen til det er godt blandet. Tilsæt langsomt ægget, mens der piskes hurtigt og pisk indtil blandingen er blandet.

Rør kakao, rød frugtfarve og vaniljeekstrakt til en tyk, mørk pasta i en skål for sig. Tilsættes smørblandingen og pisk indtil blandingen er ensfarvet.

Skru ned til lav hastighed og tilsat halvdelen af kærnemælken, pisk til massen er godt blandet. Tilsat halvdelen af melet og bland igen. Dette gentages indtil al kærnemælken og melet er tilsat. Pisk på høj hastighed indtil massen er glat og ensartet.

Pisk på lav hastighed og tilsæt salt, natron og eddike. Pisk på høj hastighed et par minutter.

Dejen kommes i forme, som fyldes 2/3 op.

Bages ved 170 C i 20-25 min.
Hvis du laver dobbeltportion og bager en kage, skal den bages i ca. 25 min også ved 170 C.

Flødeostglasur
til 12 cupcakes eller
dobbeltportion til en kage på 20 cm

300 g siet flormelis
50 g usaltet smør, stuetemp.
125 g flødeost, stuetemp.

Pisk flormelis og smør sammen i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker) for middellav hastighed.
Skru ned til lav hastighed. Tilsæt al flødeosten på en gang og pisk til det er helt blandet. Skru op til middelhøj hastighed og fortsæt til glasuren er let og luftig - ca. 5 min. Pisk ikke for længe, så kan glasuren skille.