lørdag den 28. juli 2012

Brød til maden



Dette brød har jeg bagt næsten hver dag i denne uge. Det smager bare så godt.
Det er en stor portion, så jeg har delt den. De første par gange puttede jeg kartofler på - det kunne børnene godt li'.
I går fik brødet bare masser af krydderier som frisk rosmarin og oregano og drysset med rodfrugtsalt.
Opskriften er simpel og fundet i mit nye yndlingsblad: Mad!

Her får du opskriften:
25 g gær
1 l koldt vand
2 spsk salt
2 spsk honning
3 spsk olivenolie
1,4 kg hvedemel
1 kg kogte kartofler (eller andre rodfrugter)
groft salt
krydderurter (evt. bare friske rosmarinkviste)

Gæren røres ud i vandet og tilsættes salt, honning og olivenolie. Melet røres i lidt ad gangen. Rør til sidst hele dejen godt igennem. Dejen skal være ret våd.

Del dejen i 2 eller læg hele portionen i en meget stor skål (hæver rigtig meget!) og dæk skålen med husholdninsfilm. Lad dejen hæve minimum 6 timer eller natten over.
Beklæd en bradepande med bagepapir og smør papiret med lidt olivenolie. Fordel dejen (jeg brugte bagsiden af en stor ske smurt med lidt olie) og skær de kogte kartofler i skiver og placer dem på dejen. Pres dem lidt ned. Drys med groft salt og krydderurter. Lad brødet efterhæve 30 min i stuetemperatur.
Tænd ovnen på 220 grader.

Bag brødet i 10 minutter ved 220 grader. Skru ned til 200 grader og bag yderligere ca. 30 min. Afkøl brødet på en bagerist.