lørdag den 4. maj 2013

Jordbær/rabarbermousse



Til et lag i en 25 cm kage

3 dl rabarber (friske eller frosne)
3 dl jordbær (friske eller frosne)
1,5 dl sukker
3 blade husblas
Saften af 1 citron
3 dl piskefløde
0,5 spsk vanillesukker

Skyl/rens rabarberne. Skær den i mindre stykker (ca. 1,5 cm).
Skyl/rens jordbærrene. Skæres i kvarte.
Bruges frosne bær/rabarber følges opskriften, men hæld det meste af væden fra efter kogningen. Ellers bliver den alt for flydende. Saften, du har hældt fra, kan koges ind og gemmes i lang tid i køleskabet. Det er en god og velsmagende sirup.

Kog jordbær, rabarber og sukker i 5-10 minnutter - koges godt sammen. Kompotten kan blendes eller moses med en gaffel. Lad kompotten afkøle let.

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Kram vandet af og smelt over vandbad sammen citronsaften. Rør den smeltede husblas i kompotten.

Tilsæt vanillesukker til fløden og pisk den stiv. Vend flødeskummet i den næsten kolde kompot.

Stil moussen på køl i nogle timer - men gerne til dagen efter.

Billedet er lånt herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar