lørdag den 4. maj 2013

Jordbær/rabarbermousse




Jordbær/rabarbermousse
Til et lag i en 25 cm kage
3 dl rabarber (friske eller frosne)
3 dl jordbær (friske eller frosne)
1,5 dl rørsukker
3 blade husblas
Saften af 1 citron
3 dl piskefløde
0,5 spsk vanillesukker

Skyl/rens rabarberne. Skær dem i mindre stykker (ca. 1,5 cm).
Skyl/rens jordbærrene. Skæres i kvarte.
Bruges frosne bær/rabarber følges opskriften, men hæld det meste af væden fra efter kogningen. Ellers bliver den alt for flydende. Saften, du har hældt fra, kan koges ind og gemmes i lang tid i køleskabet. Det er en god sirup.

Kog jordbær, rabarber og sukker i 5-10 minutter - koges godt sammen. Kompotten kan blendes eller moses med en gaffel. Lad kompotten afkøle let.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Lun citronsaften og rør vredet husblas i. Rør den smeltede husblas i kompotten.
Tilsæt vanillesukker til fløden og pisk til en fast men ikke hård skum. Vend flødeskummet i den afkølede og næsten kolde kompot.
Stil evt. moussen på køl i nogle timer - men gerne til dagen efter. Den stivner fint.