fredag den 5. juli 2013

Æblesmør













I dag har jeg lavet æblesmør - som overhovedet ikke har noget med smør at gøre...
Andet end at det kan fungere som smørrelse på brød i stedet for almindeligt smør. Det kan også bruges ovenpå yougurt, is, som kagefyld og meget mere.

Jeg har næsten fulgt opskriften fra Mit crunchy køkken. Her findes mange spændende opskrifter.

Jeg brugte:
9 æbler
ca. 150 g rørsukker
3 stjerneanis
1 kanelstang
½ vaniljestang, korn og stangen

Skær æblerne i mindre stykker - alt kan ryge i gryden undt. stilken. Jeg tog dog kernehuset fra. Tilsæt vand så bunden dækkes med ca. 2 cm. Kog til æblerne er godt møre. Blend med en stavblender eller lignende.
Mos æblemosen gennem en sigte, så alt det grove kommer fra.
Hæld den nu meget fine æblemos op i en tykbundet gryde. Tilsæt sukker, anis, kanel og vaniljekorn og den brugte halve vaniljestang.
Koges ved middelsvag varme i 1-2 time. Rør ofte, så det ikke brænder på.
Når æblemosen/æblesmørret ikke flyder ud igen efter du har rørt i gryden, men sporrene fra din grydeske bliver hvor du har rørt, er æblesmørret færdigt.

Se de fantastiske sorte vaniljekorn :)


2 kommentarer:

  1. Mon ikke æblesmørret kunne bruges som fyld i macarons? Hvis man laver "smørret" lidt til den syrlige side?

    :-)

    SvarSlet
  2. Jo. God ide. Den har god konsistens til det :)

    SvarSlet