fredag den 20. september 2013

Klassisk vanilje buttercream frosting

Til at smøre op eller pynte kage/cupcakes

225 g blød smør (ikke smeltet)
375 g flormelis sigtet
1 spsk. vaniljeekstrakt
3-4 spsk. mælk eller fløde

Rør smørret i ca. 5 minutter ved medium hastighed. Smørret skal blive mere hvidt end den normale gullige farve. Tilsæt halvdelen af det sigtede flormelis og rør ved lav hastighed. Når det er blandet sættes hastigheden op til medium.
Tilsæt vanilje og mælken/fløden. Rør til det er godt blandet. Tilsæt resten af flormelis (ved lav hastighed) og rør igen ved medium. Rør til slut i ca. 5 min ved høj hastighed.
Hvis konsistensen er for tyk tilsættes mere mælk/fløde. Hvis den er for tynd tilsættes mere flormelis.

Der kan tilsættes forskel smag til denne buttercream. Der kan f.eks. tilsættes reven citronskal eller limeskal, appelsinpasta, lakridssirup eller anden form for sirup.
Og den kan farves med pastafarver.

Denne opskrift passer til opsmøring af en kage på ca. 25 cm eller pynte ca. 12 cupcakes.

Jeg brugte næsten 2/3 af opskriften til at lave petal-mønster på en lille kage, der målte 16 cm og var 7 cm høj: