tirsdag den 24. december 2013

Julens konfekt

Glædelig jul til alle :)



Oreokugler:
2 pakker Oreo-kiks (300 g)
1/2 - 2/3 pakke Philadelphia-ost natural

Kør kiksene i en foodprocessor, så de bliver til krummer. Bland osten i med hænderne, så det bliver til en stor samlet masse.
Rul kugler i den ønsket størrelse.
Kugler kan duppes i smeltet chokolade eller de kan trilles i krymmel med det samme. Opbevares på køl.

Choko-karameller
1 dåse kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
100 g lyst rørsukker
50 g mørkt rørsukker – f.eks. Molasses dark cane sugar
2 spsk god kakao, f.eks. Valhrona
1 knsp havsalt

Mørk chokolade til overtræk, min. 55 %

Smelt alle ingredienser over svag varme (dog ikke kakao og salt). Der skal røres hele tiden.
Skru så godt op for varmen og fortsæt med at røre og lad koge i 10 minutter.
Sigt kakao i og tilsæt havsalt. Rør grundigt i massen og lad koge ½-1 minut.
Hæld i en firkantet form dækket med husholdningsfilm eller bagepapir og lad køle af. Mit stod natten over.
Skær ud i enten firkanter eller rul til runde karameller. Dyp i smeltet chokolade.
Opskriften er fundet hos Hanne K

Hvid chokolade med lakridskaramel og peanuts
Opskrift (ca. 20 stk.)
70 g smør
125 g sukker
1 spsk. glukosesirup
180 g kondenseret mælk (ca. halv dåse)
1,5 spsk. Sweet Liquorice Syrup
1,5 spsk. Salty Liquorice Syrup (jeg brugte udelukkende Sweet)
1 tsk. Raw Liquorice Powder
60 g saltede peanuts
150 g hvid chokolade
Pynt
Kom smør, sukker og glukosesirup i en gryde, og smelt det sammen over svag varme, indtil sukkeret er opløst (det tager ca. 6 minutter). Tilsæt herefter kondenseret mælk, og bring det i kog. Reducer til middelvarme, og lad det småkoge i ca. 8 minutter, indtil det er en gylden karamel. Det er vigtigt at røre i gryden hele tiden. Tag gryden af varmen, og tilsæt lakridssirup, lakridspulver og peanuts. Lad det afkøle i ca. 15 minutter, og tril massen til små kugler. Pynt lakridskuglerne med smeltet hvid chokolade og hindbærpulver. Opbevar karamellerne i en lufttæt beholder et køligt sted.
Opskriften er fundet hos Madsymfonien.

Marcipan/nougat trekanter:
200 g nougat
250 g marcipan

ca. 150-200 g smeltet chokolade

Skær nougat og marcipan i ens skiver. Brug gerne en Westmark Osteskærer (se her). Læg en nougatskive mellem 2 skiver marcipan (eller omvendt ;-))
Pak dem i husholdningsfilm og læg dem på køl inden de skæres ud i trekanter.
Dyp i chokolade og drys med krymmel.
Inspiration hos Odense Marcipan


Juleaftens værtinde fik et hjerte med lidt af hvert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar