lørdag den 23. august 2014

Og flere endnu (cookies med pynt)...



Glimmerdust på småkager med en overflade af Royal Icing.
Man tager en småkage og pynter den med Royal Icing. Lader den tørre ca. 12 timer.
Så tager man en glasur-småkage, en stencil, en pensel og noget (glimmer)dust.

Det er super vigtigt at holde stencil'en helt fast på kagen. Glider den, flytter motivet sig.
På bagsiden af stencil'en havde jeg smurt en anelse Petal Base (en slags fedtstof, der også kan anvendes på underlag inden udrulning af sugarpaste/fondant eller på f.eks. diverse cuttere med små figurer). Det hjalp.
Læg stencil'en på den hårde glasur og dust farven ned i et lille område ad gangen med en pensel. Jeg pustede undervejs forsigtigt overskydende farve væk.
Når du har fjernet stencil'en må der ikke gnides på kagen for at fjerne overflødig glimmer. Pust det væk.

Min søn ville gerne smage en færdig småkage, men han ville ikke have "den med fugleburet, for den havde en klat i midten" - Den klat var en fugl!