søndag den 7. september 2014

Citronmuffins med birkes


Super nemme muffins/cupcakes med en dejlig citronsmag og birkes-knas indeni. Ovenpå er en frisk og syrlig frosting.

Muffins/cupcakes
12 stk.


100 g smør
3 æg
2 dl. sukker eller Sukrin*
2 tsk. vaniljesukker
1 dl. ymer, skyr, creme fraiche e.l.
3 dl. hvedemel
ca. 25 g blå kirkes
50 g mandelmel (købt eller hjemmelavet)
2 tsk. bagepulver
1 stor øko citron (eller 2 små)

Frosting:
100 g flødeost
2 dl flormelis eller Sukrin melis*
Citronsaft

*Sukrin er et naturligt alternativ til sukker. Det indeholder ingen kalorier og kan i næsten alle tilfælde erstatte sukker 100%. Forhandles bl.a. hos Matas.



Tænd ovnen på 180 grader. Smelt smørret over svag varme.
Gør en muffinbageform klar med 12 papirsforme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det bliver lyst og skummende. Rør smeltet smør og ymer e.l. i æggesnapsen. Tilsæt skallen fra citronen, der er revet fint.
Vend hvedemel, birkes, mandelmel og bagepulver sammen i en anden skål. Bland det med resten af dejen.
Fordel dejen i de 12 forme og bag kagerne i ca. 15-20 min. Test med en tandstik om der hænger dej ved.

Lad kagerne køle af.

Rør flødeosten og flormelis sammen. Tilsæt et par dråber citronsaft, ikke for meget - ellers bliver frostingen for flydende som hos mig :(
Pynt kagerne med frostingen og drys evt et par birkes på.


Opskriften er set i Irmas Krydderiblad aug. 2014.