fredag den 24. oktober 2014

Kokos-karamel-konfekt-kage



En super lækker - og syndig kage. Jeg bager den ofte til jul, dels har jeg en kollega, der hver år ønsker sig den i julegave og dels er den skøn at pynte med masser er perler, glimmer og chokoladekugler.



Kokos-karamel-konfekt-kage
20×20 cm

Bund
125 gram smør
140 gram hvedemel
140 gram brun farin
50 gram kokos

Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk (sødet)
3 spsk. sirup/ahorn
lidt salt
30 gram smør

Chokoladeovertræk
125 gram mørk chokolade
25 gram smør

For en 20x20 cm bageform med bagepapir. Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og rør det grundigt sammen (med en ske). Pres dejen ud i formen.

Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.

Mens bunden bages, tilberedes karamellen. Bland den kondenserede mælk, salt, smør og (ahorn)sirup. Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i et par minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.
Når bunden er bagt hældes karamellen over og kagen bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden. Den vil boble op, men falder ned igen under afkølingen.
Lad kagen køle helt af (evt. natten over).

Hak chokoladen. Smelt smørret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt smeltet, hældes den over den kolde kage og glattes ud. Lav gerne et fint mønster, mens chokoladen stadig er let flydende. Pynt kagen med masser af  krymmel.
Lad kagen sætte sig i mindst et par timer.
Når kagen skal serveres, skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.