søndag den 16. november 2014

Chokoladecupcakes med karamelfrosting


Skønne chokolade cupcakes med super lækker karamelfrosting med fudge chunks - fordi Dr. Oetker havde sendt mig en flaske af deres nye "Naturlig karamel ekstrakt" og bad mig teste den.
Gerne :D

Det blev til disse chokoladecupcakes med karamelfrosting.Cupcakes
ca. 20 cupcakes

170 g mel
85 g kakao, usødet
260 g sukker
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
110 g netral olie, f.eks. raspolie
225 g mælk
225 g varmt vand

Tænd ovnen på 175 C og gør en muffinform klar med papirsbageforme.
Bland alle de tørre ingredienser grundigt. Bland de våde og tilsæt dette melblandingen. Dejen bliver meget tynd. Fordel dejen i papirsformene, ca. 3/4 i hver form.
Bag dem i ca.20 minutter. Lad dem køle helt af inden de pyntes med karamelfrosting og karamel fudge chunks.

Frosting
Den skønne frosting blev til af denne opskrift på svejtsisk marengssmørcreme tilsat smeltet mælkechokolade og karamelekstrakt. Så lækker...

4 middelstore æggehvider
250 gram melis
Et nip salt
250 gram blødgjort usaltet smør

1/2 - 3/4 tsk. Naturlig karamel ekstrakt
150 g smeltet og afkølet mælkechokolade

Æggehvider, sukker og salt røres godt sammen i en skål, der står i en gryde med simrende vand. Pisk/rør hele tiden under opvarmningen, så æggehviderne ikke koger.

Efter ca. 7 min, når blandingen er varm og alt sukker er opløst, tages skålen af varmen. Pisk marengsen op til fuld volumen i en elektrisk røremaskine (eller med håndmixer), og bliv ved til blandingen er kold.

Skift piskeris ud med padlen (hvis du bruger KitchenAid). Tilsæt smør i små tern og bagefter karamelekstrakten. Blandingen vil falde sammen og evt. se ud, som om den er skilt. Bliv ved med at piske, til smørret er helt indarbejdet i marengsen og har givet en jævn, let og blød struktur.

Tilsæt den afkølede og smeltede chokolade forsigtigt i smørcremen mens der piskes. Hvis chokoladen er for varm, smelter smørret og så vil smørcremen falde helt sammen. Skulle det ske, sæt da cremen i fryseren i ca. 20 min og pisk derefter videre.

Denne smørcreme er stabil i 1-2 dage ved stuetemperatur (ikke mere end 15 grader). Ellers kan den fryses i op til to uger.

Opskriften på kagerne er herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar