fredag den 14. november 2014

Chokoladekage med avocadofrosting - igen :)Fald over denne opskrift på nettet - blot for at konstatere, at den havde vi allerede i vores favoritbank herhjemme.
Men i dag kom min søde veninde Tina, der for nylig blev 50 år (og fik denne kage i gave) og så måtte vi have lidt kage til kaffen.

Opskriften er her med de forandringer jeg denne gang bagte den med:
Bageform rund 18 cm eller tærtefad 34 x 10 cm

10 bløde, friske dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl frisk appelsinjuice (eller lime) samt skal
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – hjemmelavet

Avocado chokolade frosting
1 perfekt moden avocado *
50 g god usødet kakaopulver
120 ml ahornsirup eller lys sirup fra Dansukker

Kom dadlerne og bananen i en blender eller foodprocessor, blend til det har konsistens som puré. Tilsæt æg, kokosolie og appelsinsaft og skallen fra appelsinen og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.


Frosting:
Kør avocado, kakaopulver og sirup i en foodprocessor. Frostingen er klar til brug med det samme, smør den i et fint mønster og drys evt. med nødder.

*Tip
Hvis du kan fjerne den lille rest af stilken på toppen af avocadoen og der er en lys farve nedenunder, så avocado er formentligt klar. Hvis der er brunligt, så er den for moden.


Du kan også bruge en kokosfrosting.
Hvis du vil lave frosting/skum af kokosmælk, er det bedst at bruge en god kokosmælk (fuldfed). Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til f.eks. en madret. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt 1 spsk kakao og evt. en smule sødemiddel, for at gøre den mere mild. Kokosmælken bliver til en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagen, drys evt. med nødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar