Mudcake er en super intens chokoladekage. Kagen har bedst af at tilbringe et par dage på køl efter den er bagt, så bliver den endnu bedre.
Opskriften kan findes i den super gode bog, “The Essential Guide to Cake Decorating”, og skemaet herunder er derfra.
Tænd ovnen på 160 grader og smør bageformen og for den med bagepapir.
Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt i skemaet.
Når kagen er afkølet helt, pakkes den tæt ind i husholdningsfilm og opbevares i køleskab indtil brug.
*Selv-hævende mel: 215 g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt. Blandes og bruges i opskriften.
Har du ikke kærnemælk, kan du blande 1½ dl. almindelig mælk med 1 spsk. ren citronsaft og lade det stå i ca. 10 min.