fredag den 27. marts 2015
Jordbærmousse
Opskrift på jordbærmousse
passer til 1 lag i en kage på 25-30 cm
500 g frosne jordbær (eller friske)
100 g rørsukker
100 g alm sukker
1 spsk vaniljesukker
½ l piskefløde
6 blade husblas
evt. 150 g grofthakket mørk chokolade
Læg husblas i blød i iskoldt vand.
Kog jordbær med rør- og alm. sukker. Lad det småkoge indtil bærrene er blevet bløde og sukker smeltet. Blend det så der stadig er nogle få større stykker jordbær. Tilsæt vaniljesukker og lad det køle en anelse af.
Vrid husblas for vand og tilsæt i jordbærblandingen. Lad det køle helt af.
Pisk fløde til flødeskum og bland ca. 1/3 af det i den nu kolde bærblanding. Rør det grundigt sammen. Tilsæt nu resten af flødeskummet og vend det stille og roligt i moussen. Lad det stå nogle timer - gerne til næste dag, hvor det vendes rundt og fyldes i en kage.