torsdag den 2. april 2015

Passionsfrugt-, mango-, citron- og hyldeblomstmousse (opskrifter)

Passionsfrugt- og mangomoussen passer hver til et lag i en kage på 20-22 cm. Citronmoussen giver 2 lag i en 20 cm kage. Hyldeblomstmoussen vil passe til et lag i en 25 cm kage.


Passionsfrugtmousse
3 blade husblas
4 passionsfrugter
Saft fra 1 appelsin
Saft fra ½ citron
3 dl piskefløde
1½ spsk. flormelis
½ vaniljestang (1 tsk vanillepulver)

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Del passionsfrugterne i halve og skrab saft og kerner ud. Tilsæt saften fra appelsin og citron og blend det til det er jævnt. Si de sorte kerner fra.
Med en kniv skrabes kornene ud af vaniljestangen og blandes med flormelis. Pisk fløden til en let skum og tilsæt flormelis med vaniljekorn. Tag husblassen op af vandet, vrid det værste vand fra og smelt det enten i en microovn (skal kun have få sekunder) eller i en lille gryde. Afkøl det.
Kom den afkølede husblas i frugtsaften og vend den let piskede fløde i blandingen.
Stil den på køl til den har sat sig, eller i fryseren i ca. 45 min, og moussen er klar til at lægges i kagen.
Forberedes moussen dagen før den skal i kagen, røres godt rundt i moussen indtil den er lind og til at fylde i kagen.Mangomousse
3 blade husblas
2 stk. mango blendet, og fint blendet
Saft fra ½ appelsin
2.5 dl fløde
1 tsk vanillepulver
1 spsk. flormelis

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Skræl mangofrugterne, skær kødet fra stenen og blend. Tilsæt saften fra appelsin og citron og blend det til det er jævnt.
Med en kniv skrabes kornene ud af vaniljestangen og blandes med flormelis. Pisk fløden til en let skum og tilsæt flormelis med vaniljekorn. Tag husblassen op af vandet, vrid det værste vand fra og smelt det enten i en microovn (skal kun have få sekunder) eller i en lille gryde. Afkøl det lidt.
Kom den afkølede husblas i frugtsaften og vend den let piskede fløde i blandingen.
Stil den på køl til den har sat sig, eller i fryseren i ca. 45 min, og moussen er klar til at lægges i kagen.
Forberedes moussen dagen før den skal i kagen, røres godt rundt i moussen indtil den er lind og til at fylde i kagen.

Inspireret af denne kage fra Bagedysten 2013.Citronmousse
2 lag i en 20 cm kage
4 dl. piskefløde
4 dl. creme fraiche
1½ dl. sukker
1½ dl. øko citronsaft (+ lidt revet skal)
6 blade husblas

Læg husblas i iskoldt vand. Pisk fløden til skum. Creme fraiche og sukker piskes sammen på laveste styrke.
Varm ca. ½ dl citronsaft langsomt op og tilsæt husblas, der er krammet fri for vand. Rør stille rundt mens husblasen smelter i den lune saft. Tilsæt derefter resten af citronsaften. Lad det køle af.. Hæld citronsaft/husblas i creme fraichen og vend det rundt. Vend til sidst sammen med flødeskum. Lad moussen stivne et par timer inden det fyldes i kagen.

Oprindelse ukendt.Hyldeblomstmousse
5 dl fløde
200 g god hvid chokolade
1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
revet skal af 1 usprøjtet citron
3 blade husblas

Afsæt minimum 3 timer til afkølning af moussen (gerne til næste dag).
Udblød husblas i koldt vand.
Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen og kom den direkte op i den varme fløde. Rør godt, til al chokoladen er smeltet helt. Tilsæt den udblødte husblas, efter at den er vredet for vand, og rør, til husblassen er helt opløst. Tilsæt hyldeblomstsaften.
Riv forsigtigt citronen, og tilsæt den revne citronskal til hyldeblomstcremen. Kom cremen i en skål, og dæk den til med husholdningsfilm – tryk filmen helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt på køl, indtil hyldeblomstcremen har sat sig lidt og minder om budding. Det tager minimum 3 timer.
Hyldeblomstcremen skal være køleskabskold (5°), før den med succes kan piskes stiv og cremet. Tjek evt. med et termometer.

Denne mousse smager meget af hvid chokolade, så hvis du som jeg har et anstrengt forhold til hvid chokolade, så bør du nok vælge at sætte den sammen med en anden mousse, der kan "overdøve" smagen lidt. Jeg tænker solbær vil være et fint valg.

Opskriften er fundet her hos Femina.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar