lørdag den 9. maj 2015

Macarons med passionsfrugt (opskrift)



ca. 20-25 stk.

100 g mandelmel, alternativt blendede smuttede mandler 220 g flormelis
75 g æggehvider, ca. 2½ stk.
20 g sukker
Gul pastafarve

Passionsfrugtcreme
3 passionsfrugter (jeg brugte 5 før smagen var nok fremme, men vær obs på om cremen bliver for flydende)
200 g mascarpone
½ spsk flormelis
½ spsk citronsaft

Tænd ovnen på 140-160 grader.

Bland mandelmel og flormelis. Pisk æggehvider og sukker helt hvidt og glat. Sigt mandelmelet i æggehvideskummet og fold dejen glat. Tilsæt et par dråber frugtfarve og kom dejen i en sprøjtepose.

Lav 40-50 små cirkler på str. med en 5-krone på to bageplader med bagepapir.

Bank let på undersiden af bagepladerne med flad hånd og lad kagerne stå på køkkenbordet og »tørre« i 30 min., inden de - én plade ad gangen - bages 12-15 min., til kagerne er faste og slipper papiret. Læg kagerne på bagepapiret til afkøling på en rist, inden de tages af papiret.

Passionsfrugtcreme
Halvér passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud i en si. Si saften og rør den med mascarpone. Smag cremen til med flormelis og citronsaft og tilsæt lidt gul pasta/konditorfarve.

Læg kagerne sammen to og to med cremen.

Kagerne opbevares i køleskabet indtil servering og kan holde sig på køl i 2-3 dage.


Tip
Kan du ikke få mandelmel, så lav det selv: Smut 110 g mandler og lad dem tørre i min. 2 timer. Blend og sigt mandelmelet i en finmasket sigte.


Opskriften er fra Ugebladet Søndag.