lørdag den 9. maj 2015
Macarons med passionsfrugt (opskrift)
ca. 20-25 stk.
100 g mandelmel, alternativt blendede smuttede mandler 220 g flormelis
75 g æggehvider, ca. 2½ stk.
20 g sukker
Gul pastafarve
Passionsfrugtcreme
3 passionsfrugter (jeg brugte 5 før smagen var nok fremme, men vær obs på om cremen bliver for flydende)
200 g mascarpone
½ spsk flormelis
½ spsk citronsaft
Tænd ovnen på 140-160 grader.
Bland mandelmel og flormelis. Pisk æggehvider og sukker helt hvidt og glat. Sigt mandelmelet i æggehvideskummet og fold dejen glat. Tilsæt et par dråber frugtfarve og kom dejen i en sprøjtepose.
Lav 40-50 små cirkler på str. med en 5-krone på to bageplader med bagepapir.
Bank let på undersiden af bagepladerne med flad hånd og lad kagerne stå på køkkenbordet og »tørre« i 30 min., inden de - én plade ad gangen - bages 12-15 min., til kagerne er faste og slipper papiret. Læg kagerne på bagepapiret til afkøling på en rist, inden de tages af papiret.
Passionsfrugtcreme
Halvér passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud i en si. Si saften og rør den med mascarpone. Smag cremen til med flormelis og citronsaft og tilsæt lidt gul pasta/konditorfarve.
Læg kagerne sammen to og to med cremen.
Kagerne opbevares i køleskabet indtil servering og kan holde sig på køl i 2-3 dage.
Tip
Kan du ikke få mandelmel, så lav det selv: Smut 110 g mandler og lad dem tørre i min. 2 timer. Blend og sigt mandelmelet i en finmasket sigte.
Opskriften er fra Ugebladet Søndag.