lørdag den 9. maj 2015

Macarons med mynte (opskrift)


Ca. 20-30 macarons

100 g mandelmel eller smuttede finthakkede mandler
200 g flormelis
25 mynteblade
3 æggehvider, tempererede
50 g sukker
Evt. grøn konditorfarve

Myntecreme
100 g smør (helst usaltet)
175 g flormelis
3 spsk piskefløde
1 spsk meget finthakkede mynteblade
Pebermyntedråber eller -essens
Grøn konditorfarve/pastafarve (ikke frugtfarve)

Findel mandelmel, flormelis og mynteblade i en multihakker.
Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk, til massen er stiv.
Vend mandelsukkeret i og slå lidt af luften ud af hviderne. Farv evt. med en anelse konditorfarve.
Kom massen i en sprøjtepose med ca.10 mm tylle (eller klip et hul på 10 mm i en plasticpose).
Sprøjt dejen ud til 40-60 små runde kager på en bageplade med bagepapir.

Lad dine macarons tørre mindst 20 min. (gerne længere) inden bagning.

Bag macarons ca. 15 min. ved 140-150 grader (140 grader varmluft) og lad dem hvile et par min., inden de pilles af bagepapiret. Det er vigtigt, at macarons ikke tager farve under bagningen.

Myntecremen
Pisk smør, flormelis, fløde og mynte sammen og smag til med pebermyntedråber og farv den evt. mere grøn med konditorfarve.
Pisk cremen let, sprøjt den på halvdelen af kagerne og læg de andre ovenpå.
Opbevares i en lukket beholder på køl.

Opskriften er fra Ugebladet Søndag.