lørdag den 27. juni 2015

Rocky Road Brownies



Opskrift til 12 personer

225 g smør, skåret i mindre tern
120 g halvsød chokolade, hakket (ca. 60% cacao)
120 g usødet kogechokolade, hakket groft (jeg brugte 70%)
400 g alm. sukker
170 g lys brun sukker
5 store æg
1 spsk vanille ekstrakt
1 ¼ tsk fint salt
210 g mel
175 g små mælkechokolade knapper
115 g ristede mandler, hakket groft (læg dem i ovnen, mens den varmer op - hold øje at de ikke brænder på)
100 g mini-skumfiduser

Tænd ovnen på 175 grader c. Smør en form på ca. 23x30 cm og for formen med bagepapir (se her hvordan).

Bland smør, halvsød chokolade og kogechokolade og smelt det over vandbad. Rør i det jævnligt. Stil til side, så det kan køle lidt af.

Pisk 2 slags sukker, æg og vanille ekstrakt i ca. 5 minutter.


Mens der røres på lav hastighed hældes den lidt afkølet smeltet chokolade i.


Tilsæt salt og mel og bland kun indtil dejen lige er blandet.
Fjern skålen fra mixeren og vend forsigtigt chokolade knapper og nødder i.
Hæld dejen i den forberedte form og bages i 30 minutter.

Drys skumfiduser over toppen og bag i yderligere 10 minutter, eller indtil en tandstikker kommer næsten ren ud.

Drys evt ekstra chokoladeknapper på efter kagen er færdigbagt.



Lad kagen køle af på en rist i ca. 20 min. Fjern forsigtigt bagepapiret kagen og lad den køle helt af.

Min søde veninde, der er lidt af en "brownie-ekspert" fortæller, at kagen bedst opbevares i bageformen, pakket i en plastpose, der er lukket godt (eller en lufttæt beholder). Opbevares ved køkken-temperatur det første døgn herefter i køleskab.


Opskriften er fra Poet in the Pantry.