tirsdag den 23. juni 2015

Sankt Hans kage med god samvittighed



Jeg faldt over denne kage i dag hos The Food Club og fordi den så så lækker ud med alle sine bær OG fordi det er Sankt Hans aften i aften, så gav det jo lige som sig selv :)

Og når der hverken er sukker eller mel i kagen, så er det en sikker vinder. Og tro mig - den smager ganske simpelt himmelsk.

Jeg har ændret en smule i opskriften/ingredienserne, så det passede til os.


Sankt Hans chokoladekage med råcreme og bær
(fra The Food Club)
6 personer
3 bageforme a 16 cm

12 bløde, friske dadler uden sten
1½ stor, moden banan
3 æg, str. M/L
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)

Råcreme
½ l piskefløde
1 bæger past. æggeblomme
1½ spsk. Sukrin Gold
1½ tsk. ren vaniljepulver

Friske jordbær (skåret i kvarte), hindbær, brombær

Kagen:
Blend dadlerne med bananen og tilsæt evt. lidt af kaffen så konsistensen bliver som puré. Tilsæt æg, blød kokosolie og resten af kaffen og blend igen.
Bland vaniljepulver, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Fordel dejen i tre runde, smurte forme med et stykke bagepapir (kun i bunden). Bag bundene i ovnen ved 175 grader i ca. 15-20 minutter – de må ikke få for meget, så tjek undervejs.

Råcreme:
Pisk fløde til skum. Pisk æggeblomme, sukrin og vaniljepulver sammen i en anden skål. Vend stille og roligt flødeskum og æggeblandingen sammen.

Læg en helt afkølet bund på et fad. Smør med et godt lag råcreme og læg bær herpå.
Læg en ny bund og mere råcreme samt bær.
Læg sidste bund på og pynt med resten af cremen og bær. Det skal ikke være perfekt, nærmere skødesløst så det virker rustikt.

Kagen skal helst spises samme dag - som om det var et problem...