tirsdag den 22. marts 2016

Dadelkage med hindbærmousse (sukker-, laktose og glutenfri)I dag fik jeg med kort varsel gæster, så lynhurtigt kom denne kage til. Det er en opskrift jeg har brugt før og moussen havde jeg tilfældigvis ingredienserne til. Kagen endte med at blive helt uden sukker, gluten og laktose.
Kagen består bl.a. af dadler, banan og mandler. Du får opskriften her, men kan også se den i denne version med avocadofrosting.

Chokoladekage
rund form 18 cm

10 bløde, friske dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl frisk appelsinsaft (eller lime) samt skal
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – hjemmelavet

Kom dadlerne og bananen i en blender eller foodprocessor, blend til det har konsistens som puré. Tilsæt æg, kokosolie og appelsinsaft og skallen fra appelsinen og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter. Test med en tandstik om der hænger dej ved. Lad kage køle helt af inden den deles i to bunde.Hindbærmousse
250 g frosne hindbær
2½ spsk Sukrin Melis
250 ml laktosefri piskefløde 36%
½ tsk. vaniljepulver (evt. fra Urtekram)

Kog lidt vand i en lille gryde. Når vandet koger, hældes hindbær i og det hele skal op og koge igen i 1-2 min. Hæld bær op i en sigte og lad vandet løbe fra. Drys de varme bær med Sukrin Melis.
Pisk fløden med vaniljen til flødeskum og bland de helt afkølet bær. Vend det hele sammen.

Fordel halvdelen af hindbærmoussen på den ene bund, læg den anden bund over og fordel resten af moussen på toppen. Drys gerne med frysetørret hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar