søndag den 20. marts 2016

Oreo-snegle med vaniljefrosting


Disse Oreo-snegle skulle egentligt have været afprøvet i vinterferien, men pludselig var ugen gået. Men i dag, hvor jeg alligevel gik og ventede på Junior, der skulle komme hjem fra landsstævne i floorball, gik jeg i gang.
Og hold nu op - de smager simpelthen for godt! Selve dejen er blød og lækker, fyldet med smeltet smør, sukker og Oreos - det er lækkert. Den hvide vaniljefrosting giver lige det sidste til sneglen sammen med flere Oreos.
Og kunne Junior så li' dem? Ja, det finder jeg først ud af når han vågner - han gik direkte i seng :) :)

Her får du opskriften:
ca. 18 snegle

Dej
240 ml mælk
75 g smør, blødgjort
70 g hvidt sukker
2 1/4 tsk (1 pakke) tørgær
500 g hvedemel, plus lidt til udrulning
1 æg

Fyld
113 g smør, smeltet
100 g hvidt sukker
110 g brunt sukker
2 spsk. kakaopulver
10 groft hakket Oreo kiks (plus 6-8 til pynt)

Vaniljefrosting (glasur)
250 g flormelis
15 g smør, smelte
1 tsk vanilleessens
3-4 spsk mælk

Dejen
Varm mælk og smør i en lille gryde, indtil smørret er smeltet og mælken varm. Rør sukker i.
Hæld mælkeblandingen i en røreskål. Blandingen skal være ca. 40 grader varm før du drysser gæren på toppen af ​​den varme mælkeblanding og lad det stå i 2 minutter. Rør forsigtigt sammen.
Tilsæt 3/4 af melet, sammenpisket æg og bland på lav hastighed.
Tilføj resten af melet og ælt dejen i et par minutter til. Hvis det er nødvendigt, kan der tilføjes en spiseskefuld mel, hvis du synes dejen er for klistret.
Rør lidt fedtstof i en mellemstor skål også op ad siderne.
Ælt nu dejen et par gange i hånden og form den til en kugle. Læg den i skålen og rul den lidt rundt, så den bliver let fedtet.
Dæk skålen med plastfolie eller et rent håndklæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 2 timer, eller indtil dejen fordobles i størrelse. Hvis dejen når toppen af ​​skålen, skubbes den bare ned igen.

Fyldet
Smør 2 forme (ca. 20x20 cm).
Vend dejen ud på en let melet bordplade. Sørg for at have ekstra mel til kagerullen, hænder og bordet. Rul ud til ca. 35x60 cm med den længste side tættest på dig. Rul så dejen er knap 1 cm tyk.
Dryp/smør med smeltet smør på dejen undt ca. 1 cm langs kanterne. Drys hvidt og brunt sukker og de hakkede Oreos.
Læg dejen med den lange side mod dig. Rul dejen stramt mod dig, så du får en aflang rulle. Til sidst knibes kanten let sammen og læg rullen med kanten nedad.
Skær forsigtigt skiver af dejen uden at presse for meget. Skiverne skal være ca. 2 cm tykke. Fordel skiverne i de smurte forme. Der skal være et lille mellemrum mellem hver skive (hvilket jeg glemte til at starte med og måtte forsigtigt dele skiverne i 2 forme).Lad sneglene hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 190 grader og bag dem i 15-17 minutter.Frosting
Mens sneglene bages, forberedes vanille frosting. Sigt flormelis i en mellemstor skål. Pisk smeltet smør, vanille og mælk indtil den er helt glat. Fjern sneglene fra ovnen og hæld frosting jævnt over de varme snegle. Drys med hakket Oreos.Haps !


Bemærkninger
Du kan også bage disse snegle næste morgen. Efter at have placeret dem i formene sættes de i køleskab natten over. Om morgenen skal de hæve et lunt sted i ca. 45-60 minutter før bagning.

Du kan finde originalopskriften her hos Bakerella.com hvor der er masser af billeder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar