søndag den 13. marts 2016

Macarons til kæresten


Min skønne nevø vil gerne forkæle sin kæreste på hendes fødselsdag med en lille ekstra gave. Jeg hjalp lidt og lavede disse macarons med hendes yndlingssmagskombinationer.Der er macarons med hindbærganache, vaniljemacarons med vaniljeganache og macarons med karamelganache.

Opskrift til macarons, kan du se her og ganachen er som følger:

Hindbær
½ dl. piskefløde
1 dl. frosne hindbær
100 g hvid chokolade

Giv hindbær et opkog, så de tøes op og evt. bakterier dør. Lad dem dryppe godt af. Pres så bærene gennem en si, så kernerne sies fra. Gem den udpressede bærsaft.
Hak chokoladen fint. Opvarm piskefløden til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad stå et minutter. Rør stille og roligt i midten af skålen og efterhånden som ganachen bliver blank i midten, røres i større cirkler til alt er blandet. Når ganachen er helt blandet og blank røres hindbærsaften i. Lad ganachen stå til den er smørbar (konsistens som flødeost).

Karamel
100 g karamel chokolade* (min er fra Callebaut)
½ dl. piskefløde

Hak chokoladen fint. Opvarm piskefløden til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad stå et minutter. Rør stille og roligt i midten af skålen og efterhånden som ganachen bliver blank i midten, røres i større cirkler til alt er blandet. Lad ganachen stå til den er smørbar (konsistens som flødeost).

*Har du ikke karamelchokolade, kan du i stedet for ganache anvende Dulce de Leche mellem makronskallerne. Dulce de Leche kan købes færdigt eller laves selv. Se bare her.

Mørk chokolade ganache
50 g mørk chokolade (ca. 55%)
½ dl. piskefløde
Evt. lidt vaniljesukker

Hak chokoladen fint. Opvarm piskefløden til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad stå et minutter. Rør stille og roligt i midten af skålen og efterhånden som ganachen bliver blank i midten, røres i større cirkler til alt er blandet.Tilsæt evt. lidt vaniljesukker. Lad ganachen stå til den er smørbar (konsistens som flødeost).


Her ligger de klar til pakning i de søde fade fra Miss Etoile, købt hos Bahne.

Stort tillykke til Filippa :)

2 kommentarer:

  1. Smukt som altid! Og hvor er de FLOTTE! Kommer du ikke til Samsø og holder bagekursus?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gøre jeg skam gerne - så kan jeg bo i dit lille søde gæstehus :)

      Slet