lørdag den 9. april 2016

Kanelsnurre :)


Efter at have været på et kursus hos Meyers Madhus er jeg blevet fan af Kanelsnurre. Især er det sjovt at lave dem.

Herunder får du opskriften. Husk de lange æltetider – de er alfa og omega.

OBS - hvis du som jeg har en standard størrelse KitchenAid, så lav kun en ½ portion af gangen, eller kan maskinen ikke klare det.

Kanelsnurre (hel portion)
Ca. 12 stk. De bliver ret store

Dej
5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
10 g salt
15 g stødt
2 tsk. kardemomme
150 g smør

Fyld
200 g blødt smør
200 g sukker
2 tsk stødt kanel

Desuden
1 sammenpisket æg til pensling
Evt. sukker til at drysse medSådan gør du
Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 min., så du skal bruge en røremaskine og indstille den på lav hastighed. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat - det tager ca. 7-8 min. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op. Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imens dejen hviler røres smør, sukker og kanel sammen til en remonce.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør remoncen ud over dejen, så det er jævnt fordelt.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30 x 30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.
Ønsker du mindre Kanelsnurrer (f.eks. til brunch), så del dejen i 2 eller 3 portioner. Strimlerne skal da max være 1,5 cm brede.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12–14 min. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.

TIP Du kan godt ælte dejen i hånden, hvis du ikke har en røremaskine. Her skal du bare ælte dejen uden at vente med at tilsætte smørret. Ælt først i en skål i et par minutter og kom så dejen ud på bordet og ælt videre der. Dejen kan klistre ret meget, men bliv ikke fristet til at tilsætte mere mel, den skal nok samle sig. Ælt i 3-4 min. hold pause i 10-15 min. og bliv ved på den måde, til dejen bliver glat og elastisk.

Billederne er fra den dej vi alle fik lidt med hjem af. Jeg fik 14 mini Kanelsnurrer ud af 1/4 portion af dejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar