fredag den 1. april 2016
Festlig dessert
... til årets finale i X Factor.
Hjemmelavet mint-is med chokoladestykker, macarons med ganache af mørk chokolade og friske bær. Som ekstra finesse blev der stænket med chokoladesirup... Så er alt vist sagt :)
Mint-is med chokolade
ca. 1,5 l is
½ dåse kondenseret mælk (ca. 200 ml)
6 dl. piskefløde
1 tsk. pebermynte aroma
100 g mørk hakket chokolade
evt. lidt grøn pastafarve
Pisk mælk, fløde, aroma og pastafarve til konsistensen er som softice. Rør chokoladen i og sæt i fryseren.
(Opskriften er fra Ellies Kager, set på Facebook)
Chokoladesirup
Ca. 3,5 dl sirup
80 ml kakao (usødet)
220 ml. vand
180 ml. sukker
2 tsk. vaniljeekstrakt
Et nip salt
Sukker og vand varmes på middel varme. Når det koger og sukkeret er smeltet, tilføjes salt og kakao. Bliv ved med at røre i ca. 5 minutter. Siruppen vil nu være en anelse tykkere. Tag siruppen af varmen og tilsæt vanilje. Lad det køle ned (kan også serveres lun). Opbevares i køleskab i beholder med tætsluttende låg i op til 2 uger.
(opskriften er fundet på nettet)