fredag den 20. maj 2016

Farvel til skolen



Py ha min yngste skal forlade 9. klasse... Det er jo bare helt vildt.
Klassen har haft alle tiders klasselærer, som bare elsker Coca Cola. Så selvfølgelig skal klassens kage her lige før sidste skoledag vise det :)



Selve kagen indeholder 3 bunde af Drømmekage og har fyld af jordbærmousse og chokoladecreme (link til opskrifter længere nede). Kagen er opsmurt med Nutellacreme og overtrukket med hvid fondant.



Opskrift Drømmekage
Opskrift Jordbærmousse (uden husblas)
Opskrift Chokoladecreme (smeltet afkølet chokolade i flødeskum)
Opskrift Nutellacreme
Opskrift Marmelademousse (bland yndlingsmarmelade i flødeskum)
Opskrift Nutellaskum (bland Nutella i flødeskum)
Kagen måler 26x18x9 cm

Super flot udskæring (foto fra skolen) :)


Colaflasken er lavet af mørk chokolade, der på trods af 2 forsøg og med temperering af chokoladen drillede - men i sidste ende lignede det egentligt bare brus. Selve chokoladenskallen blev alt for tyk, men så lærte jeg det :)
Indeni flasken er der også Drømmekage-bunde og fyld af marmelade-mousse og Nutellaskum.

Sådan blev flasken til:
Først og fremmest delte jeg plastflasken i to dele, et sted jeg vidste ville blive dækket af Cola-mærket efterfølgende. Jeg havde bestilt et sukkerprint af selve mærket. Så samlede jeg flasken igen med tape.
Så smeltes ca. 200 g chokolade og hældes i flasken gennem en tragt. Mens chokoladen sætter sig, skal flasken bevæges, så chokoladen fordeler sig. Der skal også hældes overskydende chokolade ud - hvilket jeg glemte. Der findes masser af videoer på nettet, der viser hvordan man gør.
Herunder kan du se hvordan chokoladeflasken blev fyldt med kage.


Flasken klar til at blive fyldt med kage og mousse.

Første halvdel fyldt med skiftevis chokoladecreme, kagebunde og mousse.

Sådan - klar til næste halvdel.

Klar til at blive samlet med smeltet chokolade.

Jeg fandt et mærke fra selve plastflasken, der blev mit "pejlemærke", så jeg vidste præcist hvor flasken skulle samles.


Godt med chokolade på, overskydende kan tørres af.

Samlet og kølet af.

Tilskæring af sukkerprint.

Færdig :)

Kapslen og den røde ring blev sat fast med mere smeltet chokolade. Flasken blev "limet" fast på kagen med glasur.

2 kommentarer:

  1. You do have an awesome blog dear... all those cakes are just amazing

    SvarSlet
  2. Thank you so much Anjus. Kind of you to say so :)

    SvarSlet