lørdag den 11. juni 2016

Agnes naturkageAgnes elsker naturen og alt i den. På sin konfirmationsdag er kjolen heller ikke helt hvid, den er pyntet med en masse farver. Kagen, som skal spises ude i skoven, skulle derfor afspejle Agnes, hendes interesser og hendes farver.
En Topsy Turvy-kage er et naturligt valg for en pige som Agnes - dejlig anderledes og farverig :)

Nederste lag skulle have flæser - det blev derfor til vand/bølger
Mellemste lag er en træstamme - Agnes klatrer i træer i sin fritid
Øverste lag - blomster og grønne blade og klatre-rebRundt omkring er der naturligvis lidt fra naturen samt et par hoppende kaniner :)


Inden i denne kage gemmer der sig masser af Citronmåne. De er stænket godt med citronsirup og lagt sammen (og smurt op) med citroncreme. Fik jeg sagt, at Agnes elsker syrlige ting??
Alle 3 kager står på deres eget fad og de 2 nederste har indsat 3 store sugerør for at bære vægten.

Kagen blev mere eller mindre bygget efter denne vejledning. Nederst i indlægget kan du se nogle billeder fra opbygningen af Agnes kage.

Målene på kagerne er hhv. 30 cm, 25 cm og 20 cm. Efter tilskæring (carving) målte de ca. 4 cm mindre i diameter øverst. Højden (højeste side/laveste side) var på den store 15/9 cm, den mellemste 16/8 cm og på den mindste 11/6 cm. Kage der blev skåret af kan gemmes til f.eks. cake pops.

Citronsirup
3,5 dl friskpresset citronsaft
2,5 dl vand
3 dl sukker
Lad alt koge sammen i et par minutter. Køl det lidt af og hæld på glas.
Opbevares i køleskab i ca. 1 måned

Citroncreme/frosting
Super nem opskrift jeg fandt hos Anettes Kager
250 g usaltet smør
350 g flormelis
½ tsk. vaniljeessens
fintrevet skal fra 2-3 citroner

Alt piskes sammen i 5-10 minutterAlle 3 kager blev overtrukket med marmoreret fondant.Flæserne/vandet (og bladene) blev lavet af den fondant jeg havde til overs efter at have overtrukket den nederste (og øverste) kage. Jeg dryssede let med tylosepulver og rullede det ud forsigtigt uden at ødelægge de flotte farver. Så udstak jeg blomsterblade og pressede kanterne lidt for at gøre dem lidt mere flæset. Det tog en evighed at lave den nederste kage. Hvis du tror du har lavet flæser nok - så lav lige 20 ekstra :)En rigtig sjov kage at lave - tidskrævende, men jeg er tilfreds med resultatet og det var Agnes familie heldigvis også :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar