fredag den 24. juni 2016

Sandwich is i Oreos



Skønne små hapser til studenterne eller til fødselsdagen. De er nemme at tilberede, især når isen først er klar.
Variationerne er uendelige, men her er det med jordbær/vanilje og Oreos.



Du skal bruge følgende:

500 ml. piskefløde
½ dåse (næsten 200g) kondenseret mælk
1 tsk. vaniljeessens
1 bakke søde jordbær skyllet, tørret og skåret i tynde skiver/små stykker
1 rulle/pakke Oreos (lys eller mørk) og kun selve kiksen*
1 bageform eller lignende størrelse ca ???
Plads i fryseren :)

Bland piskefløde, kondenseret mælk og vaniljeessens. Pisk det til det tykner, men kun så det lige bliver siddende på piskeriset (a la tyk yogurt).
Fordel halvdelen i formen, ca. 1 cm tykt, læg et lag af jordbær og fordel resten af flødemassen over.
Det er vigtigt, at jordbærskiverne/stykkerne ikke er for tykke, ellers vil det blive meget svært at presse isen ud senere (tro mig !!!) Jordbær indeholder meget vand og bliver som isterninger.
Glat overfladen mest muligt. Pak hele formen ind i husholdningsfilm og sæt den i fryser minimum 6 timer.

Ønsker du Oreo is i stedet for jordbær/vanlije, erstattes bær med 1½-2 pakker Oreos, knuste men dog med stadig nogle lidt større stykker. Oreos vendes i massen inden den sættes i fryseren.
* Du kan også tilsætte cremen, der fjernes fra de kiks, som isen skal samles i. Så giver det mere Oreo-smag.




På de følgende billeder kan du se, hvordan sandwich-isene blev til i Oreo-is variationen:


Del Oreos og fjern cremen i midten (den skal ikke bruges).


Her kan du se, hvor tyk Oreo-isen var. Jordbærisen blev noget tykkere.


Udstik med en cirkel der svarer til Oreo-kiksen. Læg den på den ene halvdel og saml med den anden halvdel. De vil sætte sig i løbet af et øjeblik.


Læg dem straks i en lufttæt beholder og opbevar dem i fryseren indtil de skal serveres.



Inspiration hentet fra My Cupcake Addiction