søndag den 31. juli 2016

Oreo macarons


Oreo og macaron - to af mine absolut yndlings kager. Og da jeg så opskriften på en kombination af de to skønheder, så var jeg da nødt til at forsøge.

Her får de selskab af nogle af de gode hindbærmacarons:)Opskriften ser du herunder. De smager lækkert, så pas på, at du ikke når at spise de fleste inden de skal serveres...

Macaron skaller
ca. 40 stk/20 færdige macarons


100 g mandelmel
30 g Oreo kiks, ca.4 kiks uden cremen
130 g flormelis
100 g past. æggehvider, stuetempereret
1/8 tsk cream of tartar (fås i bl.a. kagebutikker)
90 g sukker

Fyld
Cremen fra 12 Oreo med dobbelt fyld (hvid pakke Oreo)
4 spsk usaltet smør, stuetempereret
40 g flormelis
2 spsk knust Oreo (ca. 4 halve Oreo kiks uden cremen)
1/4 tsk. vaniljeekstrakt

Macaron skaller
Klargør en bageplade med bagepapir.
Bland mandelmel, flormelis og Oreo kiks i en foodprocessor. Blend indtil det er lige før det ser ud til at klumpe. Sigt og kassere de stykker, der ikke vil passere gennem sigten. Sæt til side.
Pisk æggehviderne, indtil det er blødt skum. Tilsæt creme of tatar og pisk videre mens sukker langsom tilsættes. Pisk til det er en hård marengs.
Fold nu mandelblanding i marengs. Massen skal vendes rundt mange gange før det er glad og skinnende. Stop når massen falder fra en ske eller dejskraber og blander sig med resten af indholdet i skålen uden at efterlade spor. Men pas samtidig på ikke at få massen for tynd. Den skal helst ikke løbe ud på bagepladen men skal kunne holde formen.
Hæld dejen i en sprøjtepose forsynet med rund tyl.

Fordel dejen i ens størrelser på bagepladen.
Når pladen er fuld, bankes bagepladen i hårdt i bordet 3-5 gange, så eventuelle luftbobler kommer op til overfladen. Prik dem du kan se med en knappenål.
Lad skallerne lufttørre ved stuetemperatur, indtil de er tørre at røre ved. Det tager ca. 1 time. Det er vigtigt, at dette punkt ikke springes over.
Bag skallerne i en forvarmet 140-150 grader varm ovn i ca. 15-20 min. Du må prøve dig frem med din ovn. De er færdige, når de kun lige klæbe sig til bagepapiret. Tag hele bagepladen ud og lad skallerne blive på pladen til de er helt kolde.

Oreo fyld
Cremen fra Oreo-kiksene og smør piskes indtil det er let og "fluffy". Tilsæt flormelis og knust Oreo-kiks og bland det godt sammen.
Saml skallerne to og to i størrelser der passer sammen. Fyld cremen i og lad dem trække i køleskabet, meget gerne til næste dag.
I originalopskriften foreslås der, at de trækker i 2-3 dage.

Opskriften er herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar