lørdag den 6. august 2016

Brownie med bær og mousseEn veninde skulle forkæles, så efter en god middag fik vi denne kage. Jeg ved hun elsker kage, så jeg gjorde mig umage med både smag og pynt.
Jeg må sige, at dette er en skøn kage og den må med øverst på listen over yndlingskager. Og så kan den jo varieres i det uendelige. Alle slags mousser kan bruges, blot der er lidt stivelse (husblas) i.Kagen er en genganger fra 2014 (se den her). Dengang fulgte jeg opskriften som den var, denne gang er den med en af min yndlingsmousser: jordbær og rabarber. Langs kanten er blåbær, der er skåret igennem (på tværs, altså ikke fra top til bund). Det giver det fine mønster.Opskriften på bunden er fra Maja Vase og gengives her:

Chokoladebund a la brownie
ca. 8 personer
100 g chokolade (f.eks. mørk Toblerone)
50 g smør
100 g sukker
2 æg

Springform ca. 16 cm
Kagefolie
Mousse - den du kan li' (jeg brugte 1/2 portion jordbær og rabarber.

Pynt: blåbær og evt. andre friske bær samt en kvist med mynteblade

Tænd ovnen på 180 grader og læg et stykke bagepapir i bunden af formen. Smør kanterne på bageformen med lidt smeltet smør.

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Tag skålen af, og rør sukker i.
Pisk æggene let sammen, og rør dem i.
Kom dejen i en springformen, og bag kagen i ca. 25 min. Test med en tandstik.
Lad den køle helt af i formen.

Når kagen er kold, placeres den på et kagefad (pas på den er ret skrøbelig). Brug kanten fra bageformen og sæt et stykke kagefolie/plastfolie indvendigt langs kanten. Placer rundt om kagen, og sprøjt en ring af mousse langs kanten. Læg også et lille lag mousse på selve kagen. Sæt halveret blåbær tæt langs kanten.


Læg nogle halve bær på resten af kagen. Sprøjt så mere mousse på kagen og prøv at komme helt tæt på bærrene ved kanten uden du får skubbet til dem. Fyld op med mousse oven på de øvrige bær på bunden og glat når hele kagen er dækket af mousse.


Dan evt. et mønster med bagsiden af en ske.


Sæt på køl i et par timer. Fjern forsigtigt formen og tag folien langsomt af.
Pynt nu kagen som du har lyst. Jeg satte friske hindbær, flere halve blåbær og et lille topskud fra mynteblade.

Opbevares på køl indtil 30 min før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar