onsdag den 10. august 2016

Den gode blommetærte


Jeg ledte på nettet efter opskrift på en lækker blommetærte og fandt flere gode, men den jeg valgte og som bare er helt perfekt, var faktisk en som jeg selv havde blogget om forrige år :)
Og det var af samme årsag jeg bagte den dengang som i år - for mange blommer i frugtkurven, mens kollegerne havde ferie.
Heldigvis kunne jeg bage den op til den uge, hvor mange kom tilbage og det var noget der faldt i god jord. Kagen fik ualmindelig meget ros, så den kan anbefales.

Jeg bagte to tærter. En til jobbet og en lille til familien. Den store kom med på job og rakte til ca. 8-10 personer. Den lille passede til 4 personer. Hjemme fik vi is til og der blev hældt lidt nylavet lun jordbærsirup på.

Blommetærte
Tærtefad med løs bund ca. 28-30 cm (eller 2 mindre. Mine målte 11x35 cm og 12 cm)

Bund
120 g rørsukker
Korn af 1 stang vanilje
175 g blødt smør
175 g hvedemel
1½ dl havregryn

Fyld
100 g revet marcipan (læg den evt. 30 min i fryseren først, så er den nemmere at rive)
3 æg
2½ dl creme fraiche 18% (jeg brugte marcarpone)
75 g rørsukker

Blommer
8-10 store røde blommer
20 g smør
2 spsk rørsukker
2 tsk kanel

Pynt:
50 g mandelflager eller groft hakket mandler

Tilbehør:
Vaniljeis eller græsk yoghurt med vaniljekorn og flormelis

Tænd ovnen på 175 C.
Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene ud i lidt af sukkeret og ælt det sammen med resten af sukkeret, smør, hvedemel og havregryn. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund. Stil formen i køleskabet, mens du laver fyldet til tærten.
Riv marcipanen og bland æg, creme fraiche/marcarpone og rørsukker i.
Flæk blommerne og fjern stenene. Smelt smør, kanel og sukker på en stor pande og steg blommerne med skærefladen nedad i 2-3 minutter.
Fordel æggeblandingen på den ubagte og køleskabskolde bund. Du må vurdere om det hele kan være i tærteformene. Jeg fik lidt "oversvømmelse" da blommerne kom i.
Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen opad og hæld resten af lagen fra panden henover blommerne. Pynt med mandlerne.

Her er tærterne lige sat i ovnen.

Bag tærten midt i ovnen ved 175 C i ca. 40-50 minutter. Når dit køkken dufter skønt af kage, så er den ved at være færdig.

Der kan sagtens bruges andre frugter end blommer.Kagen som den blev bagt i 2014 kan du se her.
Opskriften er oprindeligt fra Himmelske Kager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar