lørdag den 13. august 2016
Hyggelig snack med banan, kokos og peanutbutter
For mange bananer og en svaghed for Peanutbutter?
Her får du en lækker opskrift, der ikke indeholder sukker eller mel, men alligevel er en skøn "svampet" banankage, der har tykt lag peanutbutter og chokolade på toppen.
2 bananer
2 æg
4 spsk mandelmel (blend mandler fint)
1/2 dl kokosmel
2 tsk. Sukrin Gold (valgfrit)
1-1 1/2 dl peanut butter
100-150 gram mørk chokolade
1/2 spsk. kokosolie eller smør
Hakkede nødder til toppen
Mos bananerne i foodprocessor. Tilsæt æg og rør det godt sammen.
Tilsæt kokos, mandelmel samt Sukrin og bland det hele til en ensartet masse.
Hæld massen i en form, foret med bagepapir (form ca. 18 x 18 cm).
Bag i ovnen mellem 15 og 20 min ved 200 grader. Test med en tandstik om der hænger dej ved.
Lad kagen køle lidt, mens du luner peanutbutter, så det bliver nemmere at smøre ud over kagen.
Sæt kagen i køleskabet og smelt imens chokoladen over vandbad. Tilsæt olie/smør, så bliver chokoladen nemmere at skære, når den er kold.
Hæld den smeltede chokolade udover peanutbutter-laget.
Drys med hakkede nødder.
Kom kagen i køleskabet og lad den stå et par timer.
Skær den færdige kage ud i små bidder og nyd den mens den stadig er lidt kold.
Den originale opskrift findes her hos Twin Food. Ovenstående er min version og fremgangsmåde.