torsdag den 18. august 2016

Lakrids og citron



Her får du opskriften på lækre lakrids-cupcakes med citron-frosting. Selve kagen smager dejligt mildt af lakrids og citronfrostingen er skøn som den er, men kan du godt li' meget citron så riv lidt skal fra en citron meget fint og tilsæt frostingen. Ligesom der kan tilsætte mere lakrids i kagen.
God fornøjelse

16 stk
160 g blødt smør
250 g sukker
Korn fra en vaniljestang
3 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
3-4 tsk. Raw lakridspulver
1,5 dl mælk

Tænd for ovnen på 180 grader.
Mas vaniljekornene ud i 1 tsk. sukker, så kornene fordeles. Bland med det bløde smør og sukker og pisk det hele luftigt i 5-7 min.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
Bland mel og bagepulver og rør i dejen skiftevis med mælken.
Rør til sidst lakridspulver i dejen af to omgange.
Lad dejen stå i ca. 10 minutter.
Fordel dejen i muffinforme – og bag ved 180 grader i 20-25 minutter.

Imens kan du lave frostingen:

Citronfrosting
125 g blødt smør (helst usaltet)
200 g flødeost
125 g flormelis
3-4 tsk. citronekstrakt fra Dr. Oetker

Pisk flødeost, blødt smør, citronekstrakt og flormelis sammen til en jævn frosting og pynt de helt afkølede lakrids-cupcakes.

Pynt med raw lakridspulver og evt. et hindbær. Opbevar kagerne på køl, men server ved stuetemperatur.

Jeg brugte en tyl, der hedder "Oriental Ruffle" fra Nifty Nozzles, den giver de fine flæser.



Opskriften er fundet her.