onsdag den 19. oktober 2016
Brownie med bærmousse - uden sukker
Denne kage er virkelig god, brownien smager som en brownie skal og moussen er let og smagfuld.
Opskriften er fra Easis, der sælger mange spændende produkter, hvis man vil undgå sukker og have et mindre fedtindhold i kosten. På deres hjemmeside faldt jeg over denne kage, hvor jeg har justeret lidt i forhold til firmaets opskrift:
Brownie med bærmousse
Brownie
75 g margarine eller smør
85 g EASIS Mørk Belgisk Chokolade
45 g EASIS Perfect Fit
1 spsk. hvedemel
3 æg
Mousse
4 blade husblas
1 dl piskefløde
225 g EASIS DDV yoghurt 5%
22 g EASIS Perfect Strø
100 g EASIS Marmelade (jeg brugte en med hindbær og blåbær)
Springform 16 eller 18 cm
Evt. kagefolie
Tænd ovnen på175° C.
Beklæd en springform med bagepapir eller smør den med lidt flydende margarine. Smelt margarine og chokolade i en skål. Bland mel og Perfect Fit sammen og pisk det i chokolademassen. Derefter piskes æggene i et ad gangen.
Hæld dejen i springformen og bag kagen i 17-20 minutter. Kagen vil hæve ret meget op, men falder igen mens den køler. Kagen skal kun lige være gennembagt. Lad kagen afkøle helt i formen.
Klargør den kolde kagebund på et fad, sæt kanten fra springformen omkring, og sæt evt. også kageplast langs kanten.
Læg husblassen i blød i vand i ca. 5 minutter.
Pisk fløden til flødeskum og tilsæt yoghurt, Perfect Strø og marmelade og pisk igen i 1-2 minutter. Hæld vandet fra husblassen og smelt det ved svag varme. Hæld det i frugtfromagen, mens der røres kraftigt.
Kom frugtfromagen oven på den afkølede kage og stil den i køleskabet i 1-2 timer, til fromagen er stivnet.
Pynt evt. med lidt hakket chokolade og friske bær :)