lørdag den 1. oktober 2016

Chokoladecupcakes med vanilje/karamel mousseUnder oprydning i køkkenskabene for nogen tid siden faldt jeg over en pose "Kagemousse Bourbon Vanilje" fra Dr. Oetker. Jeg elsker vanilje, så mine forventninger var høje.
Bagpå posen var en opskrift på chokoladecupcakes med vaniljemoussen på toppen. Kagerne bagte jeg den ene dag og opbevarede i et fad overdækket med sølvpapir (ikke tætlukket, for at undgå, at bageformene slipper kagerne). De var stadig dejlige friske dagen efter, hvor moussen skulle afprøves.
Det var en lidt skuffende oplevelse - den smagte af ... ingenting, dvs. den smagte af noget, men vanilje var det ikke rigtig. Smagen var nærmest lidt kunstig. Øv...
Jeg tilsatte derfor 2 tsk. karamelessens (også fra Dr. Oetker). Det hjalp lidt. Så fik moussen lige et lille drys kaffepulver. Det hjalp.
Det bedste jeg kan sige om moussen er, at konsistensen er god, let og luftig og holder formen i lang tid, men smagen eller manglen på samme, det er no-go. Mer' vanilje, tak.Her får du opskriften på chokoladecupcakes fra Dr. Oetker:
Opskriften giver 10 standard størrelse cupcakes

75 g smør
20 g hakket chokolade
2 æg str. M/L
75 g sukker
80 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
2 spsk. mælk

Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smørret i en lille gryde og tag gryden af varmen, når alt er smeltet. Tilsæt den hakkede chokolade. Lad det stå et øjeblik til chokoladen er smeltet og rør det så sammen til en jævn masse.
Pisk æg og sukker skummende hvidt. Rør sigtet hvedemel, bagepulver og kakaopulver i æggemassen sammen med mælken. Vend chokoladesmørret i dejen og fordel i muffinformene.
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Afkøl kagerne på en bagerist.Pynt som du har lyst, evt. med denne skønne frosting, også med karamelsmag. Den vil jeg bruge næste gang :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar