lørdag den 1. oktober 2016

Skønne vaniljecupcakesDette er opskriften på skønne fugtige vaniljecupcakes, som jeg har fundet hos dygtige Annettes Kager. Hun har så mange gode opskrifter på alt fra kager, cupcakes og frostings, og mangler jeg inspiration ender jeg ofte på hendes side.

Denne opskrift giver ca. 24 stk.

Vaniljecupcakes
370 g mel
2 ½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
113 g smør
440 g sukker
2 æg
3 tsk. vanilje essens
3 dl mælk

Evt. 200 g hakket mørk chokoladeAlle ingredienser skal have stuetemperatur. Hvis du som jeg får en pludselig indskydelse om at bage, så kan æggene lægges i varmt vand i 5 minutter og smør og mælk kan lunes i enten microovne eller almindelig ovn.
Sukker og smør piskes godt sammen til det er let og luftigt, i ca. 3-5 min. Tilsæt et æg af gangen og pisk stille og roligt imellem hvert. Mel, bagepulver og salt blandes i en skål. Mælk blandes med vaniljeessens i en anden. Tilsæt melblandingen og mælkeblanden af 3 gange. Skrab godt ned af siderne på skålen undervejs. Til sidst kan der forsigtigt vendes hakket chokolade i dejen.

Formene fyldes kun op til lige over halvvejs, da kagerne hæver en del og bages ved 175 grader i ca. 18 min. Tjek evt. undervejs med en tandstik.

Jeg har tilsat lidt ekstra vaniljeekstrakt end den oprindelige opskrift - fordi jeg elsker vanilje.

På toppen er der Svejtsisk Marengssmørcreme med hvid chokolade. Opskriften kan du finde her.
Frostingen er sprøjtet ud med en stjernetyl 18 mm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar