onsdag den 2. november 2016

Bloggens 7 års jubilæum


Ja, så er der gået 7 år siden første indlæg og det er stadig lige sjovt både at bage, samle og pynte. Dette indlæg er faktisk indlæg nr. 890...

I denne uge har så mange kigget med fra:
Danmark 1319
USA 572
Ukraine 113
Rusland 37
Singapore 24
Tyskland 18
Frankrig 9
Grønland 9
Spanien 8
Færøerne 4

Jubilæet bliver fejret med super lækre små gulerodskager med syrlig citronfrosting. Og begge dele er uden sukker. Kagerne er sødet med dadler. Kagerne er dejlig bløde og med den friske citronfrosting en lækker sag at stille på bordet.



Opskriften kan bages som en stor kage eller som små individuelle kager (muffins).

Gulerodskage/kager
1 stor 24 cm eller 12 muffins
2 dl havregryn
1 1/2 dl mandler
1 tsk vaniljepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1/2 tsk støt ingefær
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
300 g gulerødder (ca. 4 alm størrelse)
200 g friske dadler (uden sten) ca. 18-20 dadler
1/2 dl olie
3 æg

Tænd ovnen på 175 grader eller klargør en muffinform med papirsforme.
Blend havregryn og mandler i en minihakker til helt fint mel. Hæld det i en anden skål og bland det med vaniljepulver, kanel, kardemomme, ingefær, bagepulver og natron.
Skyl gulerødderne, skræl dem, og riv dem fint på et rivejern. Stil dem til side.
Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem minihakkeren sammen med olien. Blend indtil massen begynder at blive cremet. Kom æg i og blend grundigt. Tilsæt de revne gulerødder, rør igen.
Bland melblandingen i dejen, og rør det hele godt sammen.
Fordel i muffinsforme eller smør en springform med lidt fedtstof, og kom dejen heri. Bag små kager ca. 20 min og den store kage ved 175 grader i ca. 30-40 grader. Test med en tandstik om der hænger dej ved.
Lad kagen/kagerne køle helt af, inden frostingen kommes på.

Frosting
1 dl. piskefløde
100 g Philidelphia smøreost
1 usprøjtet citron (skal og saft)
1 spsk Perfect Fit (sukkererstatning)
1,5 blad husblas

Læg husblas i blød i iskoldt vand. Pisk fløden til flødeskum og bland smøreosten samt fintrevet skal fra citronen i. Tilsæt også sukkererstatningen. Pisk sammen.
Pres og si saften fra citronen, lun den og smelt husblas heri. Under piskning tilsættes halvdelen. Smag om du er tilfreds med smagen ellers pisk igen og tilsæt resten af citronsaften.
Stil frostingen på køl, så den bliver lidt mere fast.

Sprøjt frosting på kagen eller kagerne og nyd med god samvittighed.

Opskriften er inspireret af denne opskrift.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar