tirsdag den 8. november 2016

Knasende peanut-trøffelkugler



Her får du opskriften på skønne peanutbutter kugler, der også kunne være en spændende variant som julekonfekt. I denne opskrift er der brugt smooth peanutbutter, men jeg vil absolut anbefale en god chruncy peanutbutter i stedet.

Den oprindelige opskrift giver ca. 45 kugler, hvis du som jeg vælger at hver trøffelkugle er 1 spsk. stor.
Jeg har brugt 1/3 af opskriften herunder.

Knasende peanut-trøffelkugler
ca. 20-25 kugler
50 g Rice Krispies Cerials (morgenmadsprodukt)
55 g stuetemp. smør
170 g peanutbutter, smooth
150 g flormelis (evt. mere)

225 g 70% mørk chokolade

Blend Rice Krispies hurtigt, men ikke helt fint. Der skal stadig være bid i dem.

Bland smør og peanutbutter og rør det godt sammen på maskine. Tilsæt flormelis og rør grundigt. Tilsæt derefter rice Krispies og bland hurtigt det hele sammen.
Hvis konsistensen er for blød, kan der tilsættes mere flormelis og Rice Krispies.

Tril kuglerne i ens størrelser, 1 spsk er passende. Køl dem helt i køleskab, evt. fryser.

Temperer chokoladen og vend kuglerne heri. Sæt i køleskab til de skal serveres.


Originalopskrift hos Chelsea - Two Twenty One.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar