torsdag den 24. november 2016

Flere fyldte chokoladerFlere af disse chokolader er meget "julet", de er nemlig proppet med lækker julechokolade fra Ritter Sport.
De chokolader du ikke finder opskriften til her, kan findes i dette indlæg.

Opskrifterne er inspireret af Chokoleg.dk og kan ses herunder som jeg brugte dem.

Grundopskrift til fyld
80 ml fløde
15 g glukosesirup
15 g blødt smør
100 g. meget finthakket Ritter Sport med Kanelknas, Brændte mandler eller Kokos

eller
100 g. hakket mørk chokolade (ca. 60 %) eller
110 g. hakket mælkechokolade (ca. 40 %) eller
160 g. hakket hvid chokolade (ca. 35 %)

Fløden opvarmes med glukosesirup til kogepunktet, og hældes over den meget fint hakket chokolade.
Vent et øjeblik, mens chokoladen smelter lidt. Rør med en lille spartel i midten af massen. Bliv ved med cirkulærer bevægelser i midten af skålen, indtil ganachen begynder at samle sig. Herefter røres resten med i bevægelserne, så alt bliver samlet.
Tilsæt herefter smørret og rør igen til massen er homogen. Er der stadig usmeltet chokolade eller smør, kan massen forsigtigt stavblendes, men vær opmærksom på ikke at piske luft ind i ganachen – det vil forringe holdbarheden af den fyldte chokolade.

Til en form på 24 chokolader bruger jeg ca. 275 g chokolade. Chokoladen kan smeltes efter foreskrifterne for temperering af chokolade (over vandbad, varme op, køle ned og varme op igen), men det synes jeg tager meget lang tid.

Jeg bruger for det meste den hurtige metode - microovnen. Det kræver dog man er lidt opmærksom på ikke at få smeltet chokoladen for hurtigt.
Smelt chokoladen af flere omgange først 1 minut, så 30 sek, så 15 sek og til sidst 5 sek indtil ca. 60-65 % af chokoladen er smeltet. Rør herefter i chokoladen mens resten af chokoladen smelter. Temperaturen falder langsomt og skulle gerne ende på ca. 30 for mørk og 28/29 grader for lys og hvid chokolade.
Chokoladen er nu klar til at hælde i formen. Fyld alle huller op og bank formen i bordet et par gange, så eventuelle luftbobler forsvinder.
Vend formen på hovedet og lad overskydende chokolade løbe ud. Det er en god ide at banke let på formen med f.eks. en kniv, så man hjælper chokoladen ud.
Vend formen om igen, skrab overskydende chokolade af og stil den i køleskab i ca. 20 min eller til du skal fylde chokoladerne.

Fyld chokoladeskallerne ca. 1/2 - 3/4 op med fyld. Hæld derefter ny chokolade over (samme temperatur som før). Skrab formen ren for overskydende chokolade og stil på køl.

Her er chokoladerne:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar