torsdag den 24. november 2016

Årets første julechokolader



Til en sød veninde, der havde inviteret til middag, havde jeg disse chokolader med. Så var der både til hende og hendes skønne piger.

Fra toppen er det Oreo støbt i mørk chokolade i en form, der er beregnet til det (google: Chocolate Covered Oreo tutorial).
Mælkechokoladen med gulddust indeholder en cremet ganache med Baileys.
Hvid chokolade indeholder solbær og lakridsganache (opskrift her).
Den mørke chokolade gemmer på nougatcrunch.

Nougatcrunch
til cirka 10 styk
20 g hasselnødder
1 spsk sukker
100 g nougat

Smelt sukkeret på en pande – til det bliver en gylden karamel.
Tilsæt hasselnødder, og tag panden af varmen.
Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Hak dem fint.
Smelt nougat over vandbad.
Bland nougaten med de finthakkede hasselnødder.
Klar til brug.

Baileys-fyld
til cirka 10 styk
50 g hvid chokolade
1 spsk Baileys/Bailey aroma
2 spsk piskefløde
Smelt chokoladen og fløden over vandbad. Tilsæt Baileys. Lad fyldet køle lidt af.
Klar til brug.

Opskrifterne fra Maja Vase

Ingen kommentarer:

Send en kommentar