søndag den 13. november 2016

Triple chocolate cupcakesChokoladecupcakes med chokolade i og mere chokolade ovenpå. Det har mine kolleger fortjent, fordi vi igen i år fik samlet ind til Knæk Cancer. I dag får de så et par kager hver som tak for donationen.

Roy Fares chokoladecupcakes/muffins
ca. 15-18 stk. standard størrelse
4 dl mel
2 dl sukker
130g/2 2 dl hakket chokolade (jeg brugte Marabou m/nødder)
1 dl kakao
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. vaniljesukker
1 stuetemp. æg
2,5 dl stuetemp. yoghurt naturel
1 dl stuetemp. mælk
1,25 dl olie uden smag (f.eks. rapsolie)

Evt. lidt ekstra hakket chokolade til toppen inden de bages.Afmål de våde ingredienser og æg og stil frem i god tid, så de får stuetemperatur.

Bland alle tørre ingredienser. Rør de våde ingredienser med olien i en skål. Sigt de tørre ingredienser i skålen og rør sammen. Tilsæt den hakket chokolade og rør let sammen. Fordel dejen i forme (hæld højst 3/4 op), der er sat i en metal form, så de holder formen.

Drys evt. lidt hakkede chokolade på toppe af kagerne. Bages ved 225 grader (190 grader, hvis det er varmluft) i cirka 20 minutter, test med en pind, om de er klar.

Fluffy Brown Sugar Frosting
til 20 cupcakes, mellem pyntet
240 g brun sukker (farin)
60 ml vand
120 ml glucosesukker

4 past. æggehvider*
2 tsk. vaniljeessens

Hæld sukker, vand og glucosesukker i en gryde. Vær opmærksom på, at det koger meget op, så det skal være en gryde med høj kant.
Lad sukkerlagen koge med store bobler til det tykner en anelse. Det tager ca. 10 minutter. Sluk og tag væk fra varmen. Pisk hviderne til de danne stive toppe. Hæld forsigtigt sukkerlagen ned til hviderne langs skålens kant, mens der piskes med høj hastighed.
Pisk indtil frostingen kan holde faconen. Lad den køle af inden den dækkes til og opbevares i køleskab til den skal bruges. Dog vil jeg sige, at denne frosting er bedst nylavet/samme dag. Min stod til dagen efter og var blevet en anelse "løbende", hvilket nok er hviderne skyld.

*Der kan godt bruges almindelige æggehvider, da hviderne koges, når sukkerlagen hældes ned til dem.

Opskriften er fundet hos iwashyoudry.comJeg har pyntet disse med lidt (smeltet) Nutella og skønne knasende chokoladekugler fra Valrhona.

En anden god opskrift på frosting er denne, der kun består af 2 ingredienser:

Fluff (frosting/ganache)

3 dl. piskefløde
180-200 g chokolade eller 60-80 g slik

Hak chokoladen og smelt den. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den i chokoladen af 3 omgange. Rør i midten af skålen første gang du hælder varm fløde i, til chokoladen samler sig og bliver blank. Hæld derefter den øvrige del af fløden i og rør igen. Dæk med husholdningsfilm helt ned på overfladen af frostingen og sæt den i køleskab - mindst 5 timer.
Pisk herefter indtil frostingen får en blød cremet konsistens, der kan holde formen på kagerne. Pas på ikke at overpiske, så gryner det og bliver ikke godt.

Al chokolade kan bruges, vær dog opmærksom på, at chokolade med nødder eller lignende, kan være svært at sprøjte pænt ud på kagerne.
Hvis du vælger at bruge slik, kan der anbefales Dumle, Geischa, Polly, Ahlgrens Biler, Kick (lakrids) eller skumslik.

Opskriften på kagerne og Fluff'en er fundet hos homemadebysara.se

Ingen kommentarer:

Send en kommentar