onsdag den 16. november 2016

Chokoladecupcake med DumlefrostingDer var lidt rester fra Triple Chocolate Cupcakes'ene og dem fik mine gæster til dessert med frosting af Dumle.

Opskrift på kagerne findes her.

Opskrift på Dumle-frosting (ganache):
til 6-8 cupcakes


3 dl. piskefløde
100 g Dumle
evt. 1/2 husblas

Hak chokoladen og smelt den enten over vandbad eller i microovn. Du kan også vælge ikke at smelte den, så skal der bare røres mere når fløde kommer i. Jeg har dog læst flere steder, at det gør risikoen for, at cremen skiller meget mindre, hvis man smelter chokoladen.

Opvarm fløden til kogepunktet og hæld 1/3 over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen samler sig og bliver blank. Hæld derefter 1/3 i igen og rør til samlet. Tilsæt resten og rør til cremen er ensartet. Tilsæt 1/2 stykke husblas og rør.
Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på overfladen af cremen og op langs kanterne. Stil på køl i minimuim 5 timer, helst natten over.

Pisk cremen til den bliver fastere, men pas på ikke at overpiske. Kun lige til den kan holde faconen på kagerne.Til disse cupcakes brugte jeg min nye tyl og den giver det fine flæsemønster. Til slut kom der lige en lille Dumle Snack på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar